Diertjes van hier.

Discussie in 'Andere dieren' gestart door kenn, 18 nov 2013.

 1. Cyres

  Cyres Sub-Adult

  Lid geworden:
  27 sep 2013
  Berichten:
  224
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  160
  Ik wil nu geen eindeloze discussies starten maar ...

  Ik heb zelf 7 jaar een engelse bulldog gehad ( beest met stamboom alles op en aan zegt maar , gekocht voor een 1200 euro)
  deze had minstens 2000euro dierenarts per jaar nodig ( allergisch voor gras , hernia's , slechte ademhaling , ogen wat achteruit ging ) dan nog een hoop extra kosten voor speciale voeding en heel de rimram , ik zou persoonlijk echt 30€ dokter Kenn voor over hebben om mijn 10euro spin te redden.
  in mijn ogen is elke spin anders en de één vervangt de ander niet
  Als je begint met dieren en het verzorgen van dieren weet je toch op voorhand eender wat koopt dat dit dier ziek kan worden of een of andere infectie kan oplopen en 30euro is zeker niet veel voor iemand die tot zijn 25 gestudeerd heeft ( don't shoot me als ik er naast moest zitten)


  Al wat ik wil zeggen is , dieren verzorgen kost geld , en niet alleen aan voeder/terraria's/verwarming en gelukkig lossen veel problemen zichzelf op maar soms is de hand of a master nodig thumbsup1
   
 2. ivar

  ivar Sub-Adult

  Lid geworden:
  9 jan 2010
  Berichten:
  371
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  220
  Ben het met je eens hoor, maar als ik de bedragen lees, vind ik het duur, mag ik toch vinden zeker.
  Ik heb zelf ook wel is een groot bedrag aan een kat besteed, dierenarts kosten, maar daarom vind ik het nog wel duur.

  En daar bij komt in deze tijd, dat er nog nooit zoveel dieren gedumpt zijn, waarbij de baardagaam nr 1 is (crises), dus ja, ik zuig het niet helemaal uit me duim.

  Ik ben het met jullie eens, dat je goed voor een dier moet zorgen, maar met een goudvis of vogelspin ga ik toch echt niet naar de dierenarts, ik ben gewoon eerlijk daarin.

  En daarbij vind ik de dierengeneeskunde in bepaalde gevallen veel te ver gaan, dieronvriendelijk zelfs, ik vind je moet een beest wel een beest laten.
   
 3. Cyres

  Cyres Sub-Adult

  Lid geworden:
  27 sep 2013
  Berichten:
  224
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  160
  Is je volste recht ! als ik er achteraf zelf aan terug denk verklaar ik mezelf gek blink

  Bij veel dieren weet je ook gewoon op voorhand dat het een lopende rekening wordt , vooral in mijn geval dan, bulldoggen staan er gewoon om bekend frusty

  Ik begrijp ook jou standpunt perfect!
  Verbaasd mij wel enorm dat baardagaam(en) 1ste plaats gedumpt worden :/ had eerder iets verwacht a la katten en of honden :/ anyways niets zou gedumpt mogen worden in mijn ogen, en akkoord een goudvis met een pleister is ook niet echt flatterend..

  maar als ik een T. blondi moest hebben en die komt vast te zitten in een vervelling zou ik het toch fijn vinden moest er een dokter bij kunnen komen die hem/haar daar uit kan begeleiden door bepaalde zaken "operatief" te verwijderen ( meest voorkomende dat ik al tegenkwam zijn de poten die uitharden alvorens ze uit het oude "skelet" komen ok natuurlijk niet het beste voorbeeld aangezien we over 30euro spinnen bezig waren.. Hangt er volgens mij ook vanaf hoe je zelf tegenover zulke dingen staat vandaar ik al zei dat ik geen eindeloze discussie wou starten , Ik vind het zeker goed dat er mensen als Kenn zijn die de mogelijkheid geven en de kennis hebben om ingrepen op zulke dieren te doen en dat dan in mijn ogen voor een schappelijk bedrag ( heb er al andere geweten .. )
   
 4. ivar

  ivar Sub-Adult

  Lid geworden:
  9 jan 2010
  Berichten:
  371
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  220
  Een gezonde discussie is altijd goed O0

  Ieder ze mening, ja toch.

  Ik heb me standpunt gegeven.
   
 5. Cyres

  Cyres Sub-Adult

  Lid geworden:
  27 sep 2013
  Berichten:
  224
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  160
  Zo lang ze gezond blijft akkoord, en respecteer je standpunt headbangerrrr
   
 6. Yella2002

  Yella2002 Adult Moderator

  Lid geworden:
  16 mrt 2013
  Berichten:
  2.384
  Leuk Bevonden:
  16
  Trofeepunten:
  190
 7. GreenGoblin

  GreenGoblin Sub-Adult

  Lid geworden:
  14 mei 2011
  Berichten:
  900
  Leuk Bevonden:
  16
  Trofeepunten:
  230
  Ik heb ooit eens een Brachypelma albopilosum gratis gekregen die met een gezwel zit, deze is nu in handen van Kenn. worshippie
  Helaas zit het te diep en heeft Kenn besloten het risico niet te nemen voor operatie toe te voegen. Dit hele onderzoek kost mij niks en dat voor het welzijn van mijn spin. 1 van mijn 2 honden een bloeduitstorting had in zijn oor en het vocht verwijderd moest worden + vaccinaties krijgen + op voorhand een verdoving krijgen van mij die hij al thuis kreeg omdat hij anders veel te nerveus is om te behandelen. Toen mijn vrouw wou afrekenen dacht ze dat de dierenarts een fout had gemaakt in de rekening omdat de prijs "best" goed meeviel. Ik had voordien al bij andere dierenartsen heel wat meer betaald voor minder.
  Je moet het geluk hebben om een dierenarts te vinden die het met liefde voor de dieren doet en niet om snel rijk te worden.
  Repect voor Kenn. O0
   
 8. NDB

  NDB Adult Administrator

  Lid geworden:
  6 mrt 2012
  Berichten:
  2.646
  Leuk Bevonden:
  80
  Trofeepunten:
  240
  Zeker!
  Ooit had ik een klein katje met een hartafwijking dat het niet ging redden. Mijn dierenarts destijds had zelf de tranen in haar ogen staan. Dat vergeet ik nooit meer. Nadat het katje overleed krijg ik een rekening waarop de helft van de kosten niet gerekend werd. Ik vond het al erg genoeg, zei de dierenarts.
  Wees er maar zuinig op dit soort mensen!
   
 9. kenn

  kenn Sub-Adult

  Lid geworden:
  23 jun 2009
  Berichten:
  1.119
  Leuk Bevonden:
  34
  Trofeepunten:
  240
  Bedrag van aankoop vergelijken met ziektekosten is mijn ogen snel op te lossen:
  Een kind maken kost ook geen geld!

  Bedankt voor de lovende woorden, Dweight, was met plezier gedaan!
  Voor vrienden maak ik steeds een uitzondering op bedrag. En als het echt niet lukt, proberen we steeds een oplossing te vinden.


  En dat sommige klinieken veel vragen, dat is normaal in mijn ogen. Je hebt specialisten of geen specialisten.  Ik vind het gewoon raar dat mensen enerzijds het eens zijn dat wetenschap niet stil staat, en dat we moeten evolueren.
  Maar anderzijds dan vinden dat bvb.chemo therapie bij een kip te ver gaat.
  Een dier is zoveel waard dat de eigenaar dat zelf wil, toch? Zolang je eerlijk blijft naar prognose toe, en slaagkansen?


  Anyway, bij deze Ivar:
  Ja, ziektes komen voor bij bijzondere dieren.

  Next time dat ik een foto plaats zal ik weer nieuwe topic starten...
   
 10. ivar

  ivar Sub-Adult

  Lid geworden:
  9 jan 2010
  Berichten:
  371
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  220
  Komt zeker voor, bij alle dieren denk ik, maar ja, chemotherapie bij een kip, nou nee hoor, in de grill, daar hoort de kip thuis. ;D
   

Deel Deze Pagina