Garnalen waterfonteintje/valletje

Discussie in 'Andere dieren' gestart door Sven0030, 3 sep 2018.

 1. Sven0030

  Sven0030 Juvenile

  Lid geworden:
  24 jun 2018
  Berichten:
  964
  Leuk Bevonden:
  227
  Trofeepunten:
  80
  Goeiemiddag,

  Ik wil mijn oude plan hervatten om simpele garnalen te nemen en ik zat te denken aan sakura garnalen/vuurgarnaaltjes te nemen aangezien ik echt graag een watervalletje wil horen klensen maar een paludarium teveel is voor mij nu qua verzorging en kosten.

  Ik weet dat sommige van jullie wel een paludarium hebben en ik wou weten of ik zelf een watervalletje kan maken door een pomp met een slang waar t water naar omhoog loopt zodat ik het zelf allemaal mooi en op maat kan maken ipv zon standaard waterval uit de dierenwinkel. Misschien dat iemand zijn ervaring kan delen en als iemand ook toevallig garnaaltjes heeft hoor ik het graag omdat dit nieuw is voor mij maar heb wel ooit research gedaan omdat ik ze wilden aanschaffen. Volgensmij ziet het er ook nog heel leuk uit tussen mijn collectie maar vooral dat zachte watergekletter spreek me aan omdat dat toch sfeer en ontspanning geeft.
   
 2. Jones

  Jones Sub-Adult

  Lid geworden:
  24 apr 2014
  Berichten:
  140
  Leuk Bevonden:
  119
  Trofeepunten:
  210
  Wil je nog informatie over garnalen? Ik heb verschillende soorten gehouden. Inmiddels heb ik alleen nog Japonica garnalen (Caridina multidentata) van een jaar of 8 oud. Gaan langer mee dan ik verwachtte.

  Zijn wel superleuke beestjes. Ze zijn altijd bezig. Vuurgarnalen kweken makkelijk en als ze vinden dat de bak te vol is gaat de kweek trager, dus de groep houdt zichzelf in balans.
   
 3. Sven0030

  Sven0030 Juvenile

  Lid geworden:
  24 jun 2018
  Berichten:
  964
  Leuk Bevonden:
  227
  Trofeepunten:
  80
  Jaa ik wil ze nog steeds hebben alleen ben ik er niet aan toe gekomen. Zo is even goed, kost allemaal veel tijd om op te starten als het nieuw is. Had wel al research gedaan, bleek dat je een aantal soorten makkelijk zijn.

  Kom een beetje tijd te kort al eigenlijk. Moet morgen 12u dienst draaien en dinsdag misschien ook ik kom eigenlijk een beetje tijd tekort met wat ik allemaal wil doen.
  --- Double Post Merged, 2 dec 2018, Original Post Date: 2 dec 2018 ---
  Lekker van 7 tot 7 asfalteren. En daarvoor zon 3 uur slapen dat gaat nog leuk worden.
  --- Double Post Merged, 3 dec 2018 ---
  Maar ik twijfel nog te hard over kikkers dan heb je ook lopend water toch.

  Maar na mijn weten zijn alle gifkikkers moeilijk te houden vandaar dat ik het zo lang uit stel. Ik merk het nu al aan die muizen, ik moet ze elke dag voeren ook als ik geen tijd of zin heb en elke week verschonen. Ik vind huisdieren heel erg leuk maar heb best wel druk ik zit van s ochtends tot aan ik na bed ga wel bezig met me werk, vrienden tevrede houden en dan nog me huisdieren en meisje. Je moet r wel tijd voor hebben vind ik en spinnen kosten nu eenmaal heel weinig tijd, je kunt het doen als je zelf zin hebt en eigenlijk waarderen ze het ook nog als je ze met rust laat hehe dus dat past precies bij mij nu.
   
 4. Jones

  Jones Sub-Adult

  Lid geworden:
  24 apr 2014
  Berichten:
  140
  Leuk Bevonden:
  119
  Trofeepunten:
  210
  Het is allemaal zo leuk en mooi hè, maar het kost inderdaad wel tijd.
   
 5. Joey

  Joey Juvenile

  Lid geworden:
  14 jun 2018
  Berichten:
  114
  Leuk Bevonden:
  47
  Trofeepunten:
  70
  Ja, dat kan. Heb er zelf geen ervaring mee maar heb genoeg mensen gezien die dit zo gemaakt hebben, op YouTube zijn ook genoeg video's te vinden over hoe je dat kunt doen.
  Hier ben ik het niet mee eens. Ik heb gifkikkers gehad en vond ze absoluut niet moeilijk te houden, ze kosten wel meer tijd dan spinnen oid maar dat is voor de meeste dieren het geval. Ze moeten wel dagelijks minstens 1x gesproeid worden, maar als je te weinig thuis bent overdag kun je er ook een automatisch sproeisysteem opzetten. Verder 3x per week voeren.
  Ik heb m'n gifkikkers uiteindelijk weggedaan, was niet echt wat voor mij. Heb wel nog steeds vuurbuikpadjes, deze vind ik persoonlijk veel leuker dus als je kikkers wilt kan ik je deze ook erg aanraden. Super actief en leuk om te voeren.
  Over garnalen kan ik je weinig vertellen verder.
   
 6. Sven0030

  Sven0030 Juvenile

  Lid geworden:
  24 jun 2018
  Berichten:
  964
  Leuk Bevonden:
  227
  Trofeepunten:
  80
  Dankjewel voor de toelichting. Jaa ben bang dat die kikkers teveel tijd in beslag nemen. Stel er breken ziekten uit (beginnerskwestie), ik hou het voorlopig bij geleedpotigen en insecten. Garnalen zijn dan wel weer makkelijk te houden a 5 minuten tot kwartiertje werk per week. Maar dat stel ik sowieso nog even uit. Lijkt me nog steeds leuk om te hebben
  --- Double Post Merged, 3 dec 2018, Original Post Date: 3 dec 2018 ---
  Jaah dat is zeker waar daarom vind ik het nu wel even goed.
  --- Double Post Merged, 3 dec 2018 ---
  Spinnen kun je echt bijna altijd doen wanneer je er zelf zin in hebt. Je kunt ze 2 weken niet voeren, of juist 2x per week als je zin hebt. Verschonen zie je weken van te voren aankomen, en ze willen juist niet je aandacht. Eigenlijk is het best wel perfect huisdier in die optiek.
   
 7. byronstope

  byronstope Nimf

  Lid geworden:
  1 mei 2019
  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  10
  Da's wellicht ook een oplossing. Dank je
  Ik zal ook eens met die vriend van me in conclaaf gaan, kijken welke ideeГ«n hij heeft. Maar zeer bedankt voor de tip.
   

Deel Deze Pagina