Inspiratie en adviezen

Discussie in 'Onderhoud & huisvesting' gestart door woudy, 11 jun 2019.

 1. woudy

  woudy Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 okt 2010
  Berichten:
  161
  Leuk Bevonden:
  163
  Trofeepunten:
  210
  Beste terrariumliefhebbers en doe-het-zelfers,

  Via de lokale dierenwinkel heb ik een betonplex terrarium gekregen van ongeveer 110*50*80. Ik ben deze aan het inrichten en ben op zoek naar inspiratie. Ik zou dit terrarium graag beplanten. Mijn vraag is wat zouden jullie met dit terrarium doen? Hoe zouden jullie het inrichten en wat voor dier zouden jullie erin houden? Welke planten zouden jullie gebruiken en wat voor substraat? Laat je fantasie gaan. Persoonlijk zou ik er graag een klimmend actieve slangen soort in houden. Welke vind in lastig aangezien slangen nieuw terrein voor mij zijn.

  Ik ben benieuwd naar jullie creatieve idee├źn.

  Dit is het tot nu toe. IMG_20190611_100942.jpg
   
 2. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.459
  Leuk Bevonden:
  1.395
  Trofeepunten:
  120
  Perfecte maat voor mijn Trimeresurus sp :smile: Zou zo i zo een boomslang nemen, is het ter hoog genoeg voor. Maar dat is persoonlijke keuze. Kunt er ook een rattenslang (guttata), koningsslang (lampropelma) of kleinere boa sp. in houden. Deze klimmen alle ook graag.. Inrichting ging ik bio, sinds 2 jaar overgegaan op bio, en snap niet dat ik die 30 jaar daarvoor dit niet had kunnen bedenken...
  --- Double Post Merged, 12 jun 2019 ---
  Al eerder vermeld hier ergens, de schoonmaak ploeg is ook echt leuk om naar te kijken. Ik heb er verschillende pissebedden en springstaartjes in, vooral de pissebedden zijn bezige baasjes. Echt leuk om naar te kijken hoe die bezig zijn.

  Nou dan iets wat ik gelezen heb dat ook goed zou werken in een slangen biobak. Springspinnetjes! Dit ga ik zeker ook nog proberen, spinnetjes samen bij de slangen. Lijkt me geweldig :smile:
   
  • Agree Agree x 1
  • Winner Winner x 1

Deel Deze Pagina