Kweken in communal

Discussie in 'Discussieboard' gestart door tom, 24 okt 2011.

 1. tom

  tom Sub-Adult

  Lid geworden:
  7 feb 2007
  Berichten:
  2.551
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  240
  Discussie starten hier:

  Zoals sommige kennissen weten kick ik nogal op communals >:grin:


  Door de jaren heen een hoop Poecilotheria spp. communal gehad. Daar waar het niet slecht is afgelopen heb ik nu nog altijd dieren in adult stadium samen zitten.

  Momenteel 3 XL vrouwen P. regalis die relatief klein zitten maar blijft goed gaan als zie je af en toe territoriale strubbelingen. Dan ook nog een communal van 2 P. tigrinawesseli vrouwen waarbij 1 vrij grote en 1 kleinere maar allebei zeker kweekrijp, in deze communal hebben het afgelopen jaar 3 adult mannen gezeten (zaten van in het begin al bij) maar er is geen cocon van gekomen. Had ook die intentie niet omdat 1 vd twee vrouwen nog niet kweek rijp was. Nu beide vrouwen allebei nog een keer vervelt zijn wil ik ze gaan kweken.

  Mijn dillema, ik wil ze liever niet splitsen want ik vind die 2 P. tigrinawesseli vrouwen samen fantastisch. Idem met P. regalis.

  De vraag: heeft iemand weet van geslaagde cocons bij communal projecten van Poecilotheria spp. Ik heb weet van slechts 1 beschreven in het Poecilotheria boek van Thorsten Kroes, P. regalis.


  Graag jullie idee over het kweken met Poecilotheria spp. in communal situaties...
   
 2. tom

  tom Sub-Adult

  Lid geworden:
  7 feb 2007
  Berichten:
  2.551
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  240
  Kleine toevoeging:

  In de zeer nabije toekomst zou hier een P. pederseni communal als mogelijke kandidaat om te kweken bijkomen. Verder zijn alle communals uit elkaar gehaald.
   
 3. ikkefkes

  ikkefkes Sub-Adult

  Lid geworden:
  12 jan 2006
  Berichten:
  2.176
  Leuk Bevonden:
  1
  Trofeepunten:
  240
  bij de meeste die ik ken (of weet van heb) gingen de communals goed, TOT als er een volwassen man bijkwam.
  dan begonnen de vrouwen zich veel territorialer te gedragen, en liep het steeds fout af...

  dus als je wilt kweken, dan zou ik persoonlijk het met een non-communal proberen :wink:
   
 4. trabbart

  trabbart Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 aug 2011
  Berichten:
  130
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  200
  ik heb ook zes regalis slings bij elkaar zitten, tgaat verbazend goed ,er zit één slingske in dat heel klein blijft , ik vreesde ervoor dat het ging opgegeten worden, maar tot nu toe gaat het heel goed. deze week hing heel het potje vol web en velletjes .
  eens ik mannetjes herken gaan ze eruit.
  ik vind dat ze als communale waarschijnlijk al genoeg stress te verwerken hebben dat daarbovenop er nog mee proberen te kweken wat te veel van het goede is. dit geld waarschijnlijk voor heel veel dieren, en al zeker voor dieren die eigelijk solitair leven.

  even terzijde,,wat me ook opvalt aan het gedrag in een communale tov solitaire : als ik een potje vastneem met één regalis erin dan rent die steevast angstig weg zen holletje in of zelfs onder de grond .
  de communale die blijven doodkalm zitten, zelfs als je de deksel eraf neemt , dan wandelen ze eerder weg dan heftig rennen.
  tgeeft een heel speciaal effect zo een communale ,
   
 5. Jasper vd Velden

  Jasper vd Velden Sub-Adult

  Lid geworden:
  30 jan 2009
  Berichten:
  533
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  230
  geen ervaring met Poecilotheria communal kweken maar wel met andere soorten.
  Bij mn H villosella was duidelijk territorial gedrag te merken toen er twee vrouwtjes bij elkaar zaten met een cocon. Gevolg nu nog 1 vrouwtje over maar beide cocon's wel goed uitgekomen.
  Bij mijn A minatrix communal gaat het tot nu toe nog goed zitten nu 1vrouwtje en 1vrouwtje met cocon samen, nog geen onderling aggresie te zien.
   
 6. Choupinette

  Choupinette Sub-Adult

  Lid geworden:
  12 aug 2006
  Berichten:
  166
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  200
  Ik denk zoals Tom Lehouk. Met poeci, communaal gaan heel goed als de mannen eruit getrokken zijn.
  met holothele, hebben ze allemaal meestal hun eigen nest, dus cocon leggen is vrij gemakkelijk.

  poeci te samen, gaat goed als ze samen leven; dus een cocon leggen gaat niet, de andere zou dit opeten, dus worden de vrouwen meer territorial gedragen te hebben en dus agressie ..

  Zelfs zoals hem : wilt je kweken, moet je apart volgens mij of kweken met een andere die alleen zit O0
   
 7. tom

  tom Sub-Adult

  Lid geworden:
  7 feb 2007
  Berichten:
  2.551
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  240
  Wel raar want zowel bij men P. regalis als P. tigrinawesseli hebben/zitten nog mannen bij. Wel samen opgegroeid. Bij P. regalis waren de vrouwen nog overduidelijk te klein toen de mannen volwassen werden. Mannen dan systematisch als kweekleen weggegeven. (1tje heeft het toen ook bij Hans gedaan). En nu zijn er al 1 jaar geen mannen meer bij geweest.
  Overigens nog iets behoorlijk vreemd is dat 1 vd 3 vrouwen P. regalis al meer dan 1.5-2 jaar niet meer verveld is en eet ook niet meer maar vermagerd niet en is zowat al zijn kleur kwijt. Dit is ook de kleinste van de 3.

  Bij P. tigrinawesseli zitten nu ook 2 mannen die nu op het einde zijn, helaas. Deze communal is echter speciaal, want daar heb ik halverwege een iets grote juvenil vrouw bij 1 juvenil vrouw en 3 juvenil mannen bijgezet (Dat zijn die mannen dat jij nog voor 2 vrouwen bij Vinmann bent gaan omruilen voor me, waarvoor nog steeds "vielen dank" zoals je miss herinnerd is een dag na dat ik ze in Diest was komen afhalen 1 vrouw uit het niets in deadcurl gegaan) en een dik jaar later zijn de vrouwen nu zeker kweekrijp en er is nog steeds een grote verschil tussen beide vrouwen. Geen problemen gehad met territoriaal gedrag. In die maten dat ze nog steeds samen eten terwijl dat bij P. regalis absoluut niet het geval is.

  Tom bedoel jij dan dat als je bij een communal vrouwen, 1 nieuwe verse man bij doet. Dan gaat het nog goed totdat 1vd 2 of alle twee een cocon draaien. Is het dat wat je bedoeld?
   
 8. sebae

  sebae Sub-Adult

  Lid geworden:
  17 jul 2011
  Berichten:
  291
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  210
  Ik meen me te herinneren ooit eens ergens (vraag me niet naar de bron natuurlijk) gelezen te hebben dat je wel kunt proberen om paringen te bewerkstelligen in een communal met poeci's maar je achteraf de vrouw die verpaard werd toch best kunt scheiden van de rest van de groep...

  Don't shoot me if I'm wrong here shyboy
   
 9. ikkefkes

  ikkefkes Sub-Adult

  Lid geworden:
  12 jan 2006
  Berichten:
  2.176
  Leuk Bevonden:
  1
  Trofeepunten:
  240
  ong iets in deze trend...
  maar dikwijls begint de miserie al bij het paringsgedrag/-drang...

  want stel je voor dat je bvb 4 volwassen vrouwen in je communale hebt die alle 4 willen paren met je ene volwassen man?

  maar probeer het eens? want regelmatig zijn er bij verschillende mensen ook verschillende dingen te merken...
  (net zoals dat ik hier geen communale H.incei kan houden, terwijl dat bij de meeste mensen wel lukt frusty )
   
 10. atropos

  atropos Sub-Adult

  Lid geworden:
  26 jan 2006
  Berichten:
  1.598
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  240
  Het ging bij mij volledig mis met mijn groep P. rufilata, 4 volwas dames, toen ik een man voor kweekleen kreeg. Had namelijk nog een aantal losse vrouwen zitten. Andere (soorten) mannen geen probleem, terwijl daar vaak ook diverse vrouwen op reageerden.

  Heb hier verder alleen nog wat subfusca's bij elkaar zitten en 5 regalis slings. We zien wel wat er gebeurd.
   
 11. tom

  tom Sub-Adult

  Lid geworden:
  7 feb 2007
  Berichten:
  2.551
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  240
  Dan probeer ik het waarschijnlijk bij P. regalis! Want ik zou liever 1 van mijn 2 P. tigrinawesseli vrouwen niet verliezen. Haal ik die wel uit elkaar wrs, moet nog is goed over nadenken. Nogal prijzig voor een student die soms zijn geld moet tellen. mrgreen
   

Deel Deze Pagina