Rhysida sp. Violet

Discussie in 'Andere geleedpotigen' gestart door Christian Hellemons, 1 dec 2017.

 1. Christian Hellemons

  Christian Hellemons Sub-Adult

  Lid geworden:
  5 nov 2016
  Berichten:
  443
  Leuk Bevonden:
  357
  Trofeepunten:
  100
  Omdat ik de laatste tijd veel vraag krijg over duizendpoten en mensen vaak impulsief zo'n diertje kopen dacht ik bij deze even een 'caresheet' te plaatsen. Wij verkopen de laatste tijd veel Rhysida sp. Violet ook omdat deze gewoon erg mooi is en ten opzichte van andere duizendpoten een vrij vergevend karakter heeft. De reden dat ik hem ook hier op vogelspinnenforum zet is omdat er vrij veel mensen van hier zijn die ze hebben. Bij vragen hoor ik het graag.

  20171109_190331.jpg 20171109_190322.jpg 20171109_190158.jpg

  Bekend als: Cameroon beauty
  Wetenschappelijke naam: Rhysida sp. Violet
  Verschijning: Opvallend rood/roze kop en staart waarbij de rest van het lichaam opvallend paars is.
  Herkomst: Cameroon
  Type: Bodembewoner, maakt zijn eigen gangenstelsel door zich in te graven.
  Grootte: Maximaal 8 cm.
  Groeisnelheid: Snel
  Levensverwachting: Gemiddeld 7 jaar.
  Gedrag: Alle duizendpoten zijn zeer snel en vrij defensief, ons advies is deze absoluut niet te hanteren. Rhysida soorten zijn prachtige soorten die zich overdag veelal verstoppen, In de avond worden ze actief en zullen ze veel heen en weer gaan door het terrarium.
  Gif: Alle duizendpoten giftig, bij deze Rhysida soorten is het gif nog niet getest dus de sterkte is onbekend, de geschatte potentie is mild net zoals bij de Scolopendra cingulata. Bij een beet, direct notities maken voor de huisarts (indien mogelijk) en onder de warme kraan houden.
  Voeding: Wijzelf geven al onze duizendpoten prooidieren 2 keer de grootte van hun kop. Duizendpoten zijn zeer agressief als het op prooidieren aankomt en zullen hier ook fel achteraan jagen. Ze pakken dan ook grotere prooien. Om een rustigere groei en bouw van het beestje te bevorderlijke geven wij ze 1 keer per week eten. Wel moet er een waterbakje aanwezig zijn of 2 keer sproeien per week. Ze hebben het graag wat vochtiger.
  Huisvesting: Een geventileerd terrarium is gewenst voor luchtdoorstroming, zorg wel dat hierbij geen kieren of spleten zijn want duizendpoten zijn ontsnappingsmeesters. Qua maatvoering is 2 keer de totale lengte van het beestje gewenst, groter is altijd beter. De bodem kan je het beste bedekken met cocopeat of turf(strooisel) en er mag ook een ruime hoeveelheid (Spagnum) mos aanwezig zijn, houdt dit ook weer goed vochtig. Decoratie is hierbij niet echt nodig omdat ze verder hun eigen gangenstelsel zullen graven.
  Temperatuur: Ze doen het prima op kamertemperatuur, bij ons op de ‘hobby’ kamer is het meestal tussen de 24 en 26 graden en zijn ze wat actiever. Zet ze niet te warm op uitdroging te voorkomen.
  Luchtvochtigheid: 70 tot 90%

  Ook te vinden op www.eightleggedfreaks.nl, prijs is € 35,00 :blush:
   
  • Like Like x 4

Deel Deze Pagina