Shortlist eerste Tarantula

Discussie in 'Beginnersboard' gestart door JeroenNietDoen79, 18 apr 2020.

 1. JeroenNietDoen79

  JeroenNietDoen79 Spiderling

  Lid geworden:
  15 apr 2020
  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  29
  Trofeepunten:
  40
  Zoals ik in mijn introductie al aangaf zit ik zelf vooral in de informerende fase. Toch heb ik al wel voor mezelf op een rijtje gezet hoe ik tegen het houden van een Tarantula aankijk, wat ik er van verwacht en wat ik ongeveer wel en niet zoek. Zodoende heb ik al wel een shortlist samengesteld van Tarantula's welke mij geschikte keuzes lijken. Ik heb bij de verschillende opties ook wel wat vragen. Daarom dit topic.

  Eigenschappen die ik zoek:
  - Terrestrial
  - Geen serieuze webber
  - T die regelmatig zichtbaar is
  - Een relatief rustig species

  Ik zie soms mensen vragen om een spin welke graag eet en jaagt. Ik zelf vind dat minder belangrijk, tis wat het is. Idem voor wat betreft eisen aan zijn leefomgeving. Ik vind dat dat dingen zijn waar je veel informatie over kunt vinden en altijd kan vragen. Daar kun je dus op aanpassen. Daarnaast ben ik ook niet op zoek naar een T die handelbaar is. Ik ben er op voorhand van overtuigd dat dit voor het dier helemaal geen toegevoegde waarde heeft en mocht er een schrik reactie komen heb ik 2 flinke fangs in mijn huid en vermoedelijk een T die valt en het begeeft. Nergens voor nodig vind ik.

  Ik weet dat ik geen sling wil als eerste Tarantula. De growth rates van beginner species lijken tergend langzaam te zijn en dat vind ik voor een eerste exemplaar een beetje zonde. Als een Tarantula gesexed is, is het dan automatisch een juvenile of nog steeds een sling? Want dat vind ik nogal verwarrend als je op b.v. bij Fatbobs of Spiderworld kijkt. Je ziet dan of het 1.0.0, 0.1.0 of 0.0.x is, maar het zegt weinig meer. Hoe herken je of het adult of juvenile is? Je ziet soms de maat in centimeters erbij staan. Is dat de maat van spanwijdte of de carapace? Wat zijn zaken om op te letten?

  Mijn shortlist:

  1. Homoeomma chilensis
  Deze T kwam ik op best wat beginnerlijstjes als nr. 1 naar voren. Wat mij opviel is de nieuwsgierigheid van deze T. Alsof ze blij is wanneer het deksel eraf gaat. Ze komt je gewoon begroeten zo lijkt het.

  Wat ik mezelf afvroeg was dat ik de indruk heb dat ze moeilijk verkrijgbaar zijn. Is dat zo? Wordt er weinig mee gefokt? Hoe komt dit en hoe zou je toch aan een juvenie of adult kunnen komen?

  Daarnaast, ik kan niet heel helder terugvinden hoe de growth rate van de H. chilensis is.

  2. Tliltocatl albopilosus
  Ik weet dat de T. albopilosus verhuist is vanuit de Brachypelma genus, maar waarom is ook de naam veranderd van albopilosum naar albopilosus? Als er ergens een H. chilensis geadviseerd wordt dan is de T. albopilosus ongetwijfeld nr. 1 of 2. Heel rustig dier, oogt ook erg sloom.

  Mij valt op dat je soms een diep zwart lijf ziet en varianten die bruinig ogen. Ik ben bekend met de 2 varianten van de T. albopilosus, maar wat ik me daarvan afvroeg is of de kleurstelling afhankelijk is van de 2 varianten? En zo ja, welke variant heeft dan de meer zwarte uitvoering?

  3. Brachypelma emilia / hamorri / boehmei
  Ik pak deze 3 eventjes samen. Ik vind ze allemaal erg mooi, maar ik zoek wat vergelijking onderling. Ik heb soms het idee dat de B. emilia haar roodtint wat vaal is t.o.v. de hamorri en boehmei. Andere species uit de Brachypelma genus worden meer als oranje/goudkleurig gezien. Is de B. Emilia nu meer rood of oranje/goud?

  Voor alle 3 deze Ts wordt gesteld dat ze geschikt zijn voor beginners. Toch lees ik dat deze 3 ook erg schichtig kunnen zijn en ook behoorlijk snel kunnen kicken. Hoe zijn jullie ervaringen daarmee? En hoe verhouden ze zich onderling in gedrag? Kan iemand daar een goede vergelijking mee maken?

  Mogen de 3 nou allemaal gezien worden als gemiddelde groeiers of langzaam?

  4. Grammostola Pulchra
  De G. Pulchra oogt als een grote vriendelijke reus. En hoewel ik neig om voor mijn eerste T een meer kleurrijk species te kiezen mede voor vrouw en dochter, kan ik toch niet ontkennen dat deze pure black toch ook wel schitterend is.

  Ik begreep dat de growth rate tergend langzaam is en dat het voor beginners dan toch echt wel aan te raden is om een adult aan te schaffen. Ik begreep echter ook dat als adult ze maar weinig beschikbaar zijn juist vanwege die groei. En als ze al te koop zijn dat ze erg duur kunnen zijn. Is dat zo? Wat voor prijzen moet je aan denken? Is dit nou wel zo'n goede beginners T als je het temperament even opzij zet?

  5. Tliltocatl schroederi
  Misschien niet een soort die je op een beginnerslijst tegenkomt, maar ik kwam hem tegen toen ik meer zocht naar de G. Pulchra. De T. Schroederi is namelijk ook heel erg mooi zwart. Verder kon ik maar weinig over deze T vinden. Is dit een geschikte beginner? Hoe is zijn growth rate? Het gedrag? Beschikbaarheid?

  Das een hele waslijst aan tekst. Ik hoop dat ik ook een beetje aan de naamgeving voldaan heb :wink:
   
  Laatst bewerkt: 18 apr 2020
  • Like Like x 1
 2. Nikki & Papa van Esch

  Nikki & Papa van Esch Juvenile

  Lid geworden:
  23 mei 2019
  Berichten:
  154
  Leuk Bevonden:
  111
  Trofeepunten:
  70
  Helaas maar ervaring met 1 van je lijst.
  De B. emilia is echt een toppertje. Rustig, laat zich graag zien. De onze is wel een beetje een harenschopper, maar ik heb er vrijwel geen last van. En zoveel kom ik niet met mijn handen/armen in de bak zelf.

  de H. Chilensis staat bijna bovenaan mijn wishlist op het moment.

  Een ander dingetje, en er zijn hier een heel aantal die het ook kunnen beamen. Laat je niet te erg afschrikken door het old/new world verhaaltje. Wij hadden een B. emilia, daarna had ik 5 P. irmina's. En toen 3 Poeci's (tnx @JoogvanHedel )

  Om eerlijk te zijn, zolang je niet de "showl*l" wil uithangen met je spinnen maakt het ook vrij weinig uit, en zijn ze vaak zelfs makkelijker te houden.

  Ik had in je welkom post al gezien dat je aantal Youtubers keek, ik weet zo even niet meer of er Tom-Moran ook bij zit, zo niet. Dat is een echte aanrader, niet zo "entertaining" als de andere maar dat geeft hij ook bewust aan dat hij dat niet wil. En hij heeft een super podcast. Gebruik zijn verhuis technieken en er kan vrijwel niets fout gaan.

  En de beet tja, new worlds worden vaak vergeleken met bijensteekjes. Het is bij geen van allen prettig. 2.5-3cm aan tiftanden die je vel in gaan is nooit prettig. Maar ik ben nog nooit zelfs niet dichtbij beweest. En een van onze grote Poeci fans @JoogvanHedel zover ik weet ook niet. (je meerkt joog dat ik je erbij probeer te trekken, haha).

  Reden waarom ik dit ook echt aangeef over de oldwords en dit kun je ook heel goed in Tom-moran's video's zien. Old worlds worden erg zwart gemaakt, alsof het spelen met vuur is. Wat in mijn mening gewoon onzin is. En ik hoor vrijwel van iedereen die aan old worlds begint zeggen, ow is dit alles? Ik heb met mijn new worlds meer problemen als met mijn oldworlds qua verhuizen.

  Old-worlds zijn nouw eenmaal mooier :grin:.

  Al met al, iedere "beginner" is anders. Als ik zo lees wat je neer zet, val je een beetje in de zelfde catagory als ik toen ik begon. Wat je niet de standaard "beginner maakt" Dus mijn tip is dan ook kijk vooral verder dan de beginner-lijsten.

  Overigens, al het bovenstaande is mijn mening, maar ik weet dat behoorlijk veel mensen hem delen. maar ik weet ook dat er een hoop er het er niet mee eens zijn. Als het een flame-war/discussie op woeit, ga ik die graag aan :grin: :grin: verveel me eigen toch gruwelijk. :tongueout:
   
  Laatst bewerkt: 18 apr 2020
  • Like Like x 1
 3. JeroenNietDoen79

  JeroenNietDoen79 Spiderling

  Lid geworden:
  15 apr 2020
  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  29
  Trofeepunten:
  40
  Ik volg inderdaad Tom Moran, net zoals Tarantula Collective vooral heel erg informerend. Zijn podcast luister ik wanneer ik mijn dagelijkse 10KM afleg. Ik had inderdaad zijn strijd ter verdediging van de oldworld al opgemerkt. Toch moet ik heel eerlijk zijn, ik vind het wel wat enger. Niet alleen vanwege het gif, ook vanwege de snelheid en de agressieve houding. Als ik alleen zou zijn zou ik het misschien minder belangrijk vinden, maar ik heb ook een dochter en 3 katten.
   
 4. Nikki & Papa van Esch

  Nikki & Papa van Esch Juvenile

  Lid geworden:
  23 mei 2019
  Berichten:
  154
  Leuk Bevonden:
  111
  Trofeepunten:
  70
  Ik heb 2 dochtertjes, (nog) geen katten. Zoiezo zorgen dat katten niet bij spinnen kunnen. Want ook een B. imilia bijv zal je kat niet snel overleven. Deffensief zie ik nooit van geen van mijn oldworlds. Zodra ik glas van terra maar aan raak vliegen de meeste al weg. Zelfs mijn 3 P. murinus, en 1 P. murinus RFC (de OBT's). Zijn gewoon rustig, ik houd ze op Tom's advies met wat meer bovenruimte en ik zie nooit de agressieve houding.

  Snelheid merk ik ook weinig van. Met rehouses wederom Tom's advies. Als ze heel schrikkerig zijn, of reageren niet happy. Dan is het terra dicht en wacht ik wel een paar dagen. Pas mijn P. subfusca's verhuisd. Met half petflesje met gaatjes, voorzichtig erover gezet, sate prikker zachtjes over achterpootjes aaien en wandelen heel rustig petflesje in. En zo ook met kwastje er weer heel rustig uit.

  Eerste paar keer rehouses van mijn old worlds had ik ook meer zenuwen tot bibberen aan toe, maar merkte dat het volledig onnodig is. Tafrelen wat je ziet bij bijv Dark Den dat ze alle kanten op rennen, is ook alleen maar omdat hij een rehouse doet met bak open om het goed op video te krijgen. Ik pak een kartonnetje war petflesje in past. En spin kan rennen wat hij wil maar kan nooit weg.

  Qua dochtertje. Mijne zijn 8 en 10. Ze weten hoe het zit met de spinnen en komen er gewoonweg niet aan zonder mij.
  Maar dit geld voor alle soorten. Ik behandel ook al mijn spinnen alsof het S. calceatum's zijn, dan gaat het altijd goed. :wink: (ook die had ik na 4 maanden al) :grin: top spin btw, heel mooi. En rehouse was super simpel. potje open, in zijn geheel in nieuw huisje gezet. 2 dagen later potje er uit gehaald en klaar. :wink:
   
 5. Kevin Maathuis

  Kevin Maathuis Juvenile

  Lid geworden:
  14 mei 2019
  Berichten:
  197
  Leuk Bevonden:
  235
  Trofeepunten:
  70
  Ik heb een tijdje terug de vraag gesteld wat een goede old world beginner zou zijn. En daaruit kwamen veel verschillende meningen met betrekking tot old worlds. Ik was een jaar bezig toen ik mijn eerste old worlds kocht. En daarin herken ik wel wat je schrijft. Ik dacht ook dat de snelheid een probleem kon zijn. Ben niet zo zeer bang voor "agressiever gedrag". Sowieso prefereer ik de term defensief. Maar wel het idee dat het wat lastiger zou zijn dan een new world.

  Dat gezegd hebben moet ik eerlijk toegeven dat ik tot nu toe weinig "gekke" dingen heb meegemaakt. Ik denk oprecht dat je ten alle tijden moet beseffen dat je met wilde dieren werkt. Ze zullen je nooit herkennen of dankbaar zijn, wij zijn de gene die hun leven verstoren. Als je dan inderdaad de technieken van bijvoorbeeld Tom Moran gebruikt voorzie ik niet veel problemen.

  Voor mij persoonlijk vond ik het prettig dat ik al een tijdje aan het werk was met een aantal new worlds. Een van de leden hier beschreef een soort trappen systeem waarbij je langzaam toe werkt naar het houden van de wat meer "geavanceerdere" soorten. Dat werkt voor mij goed. Al kom je met voorbereiding en geduld volgens mij al een heel eind. Op de youtubekanalen bij bijvoorbeeld een rehouse willen ze natuurlijk hun spinnen graag goed in beeld brengen tijdens een video. Thuis gaat de voorkeur voor mij naar het veilig overzetten. Iets minder spectaculair maar daardoor ook met minder risico op dat het misgaat en dat de spin bijvoorbeeld ontsnapt.

  Dus volgens mij moet je vooral af gaan op waar je je zelf goed bij voelt. Van de spinnen die jij noemt heb ik een T. albopilosus, een B. hamorii en een B. boehmei. Alle drie zijn rustig, zie je vaak. T albopilosus wel het minst aangezien ze een toffe burrow heeft gegraven. Beide Brachypelma's schoppen wel eens, maar niet erger dan dat ik van andere T's in mijn collectie gewend ben. Volgens mij allemaal gave spinnen.
   
  • Like Like x 1
 6. Nikki & Papa van Esch

  Nikki & Papa van Esch Juvenile

  Lid geworden:
  23 mei 2019
  Berichten:
  154
  Leuk Bevonden:
  111
  Trofeepunten:
  70
  Dit zoiezo, ik wilde ook meer even heel hard benadrukken dat de "internet wereld" old worlds een stuk zwarter/enger maakt dan dat ze daadwerkelijk zijn. Er zijn uitzonderingen, wederom de S. calceatum, dit is de enige van al mijn oldworlds die volgens mij met liefde een hap van men vinger zou nemen. XD Maar ze (hoop een ze) is wel heel erg cool. Al zie ik ze bijna nooit.
   
 7. Kevin Maathuis

  Kevin Maathuis Juvenile

  Lid geworden:
  14 mei 2019
  Berichten:
  197
  Leuk Bevonden:
  235
  Trofeepunten:
  70
  En dit ben ik volledig met je eens. Af en toe worden old worlds neergezet alsof hun enige hobby is mensen jagen. Ik denk wel dat naast verstand en voorbereiding een stukje zelfvertrouwen ook wel helpt. Voor mij persoonlijk vond ik het fijn om al wat ervaring te hebben met het houden van T’s, al heb ik ook nog steeds het gevoel dat ik nog veel kan leren. Ik begrijp dat het bij jou anders ging, maar dat we allebei even gek zijn met onze spinnen. Dus daarin zal Jeroen zelf zijn keuze moeten maken. Doe waar jij je goed bij voelt. Stiekem kan ik zo’n geen T verzinnen die niet tof is :innocent:
   
 8. Cherell0 (Fatbob's Exotics)

  Cherell0 (Fatbob's Exotics) Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.942
  Leuk Bevonden:
  1.222
  Trofeepunten:
  120
  0. Even er vanuit gaande dat je het trappetje 1.1.1 kent.
  Wij sexen meestal vanaf 1 A 1.5 cm lichaams lengte, dus als juvi.
  Sommige wachten langer.

  Stadiums van groei is per persoon verschillen, ik houd deze aan.
  *Ei: spreekt voor zich.
  *Nimf: ei met pootjes (somige hebben hier meerdere stadiums in.
  *Spiderling/sling: een baby spin meestal zwart/grijs/bruin en eet zelfstandig.
  *Juvenile: heeft zijn volwassen kleuren (+/- 1.5 cm body)
  *Jong volwassen/sub adult: 50%-75% van een volgroeide maat met volledig volwassen kleuren.
  *Volwassen: vanaf 75% volgroeiing (kweek rijp)


  1. H.chilensis
  Er word nouwelijks gekweekt.
  Wij hebben nog enkele slings (eigen kweek) en meer ga je waarschijnlijk niet snel vinden.
  Ze groeien erg langzaam.

  2. T.albopilosum en T.albopilosus zijn dezelfde soort.
  Deze verandering nam plaats in de laatste revisie en is niet opgemerkt door de meeste.
  Van de T.albopilosum heb je 2 varianten.
  Dit omdat de 1 (beetje bruin/rossige kleur) uit Costa rica regio komt (ookwel hobby vorm genoemd)
  En de ander uit Nicaragua regio (zwart met lichte haren).

  3.alle Brachypelma groeien langzaam.
  B.emilia is de kleinst blijvende van de 3 genoemde en is rood/oranje in kleur wat vaak valer is als de anderen (van de 3 vind ik ze wel erg mooi en compacht gebouwd). Kwa gedrag is mijn emelia ook rustiger.
  En schopt de minste haren maar ze doen het alle 3 graag (vooral de B.boehmei)

  4.simpelweg ja.
  De groei van een vrouw kan wel 10-15 jaar duren (evenals Brachypelma).
  Ze zijn prachtig maar duur.
  Een volwassen vrouw zit al snel tussen €150,- en €220,- (afhankelijk van de verkoper.)
  Let wel dat er echt monsters tussen zitten kwa gedrag (@Mika heeft zo een leuke Grosea)

  5.T.schroederi.
  Net als de andere langzame groei.
  Ze zijn wat schaarser op de markt maar niet onvindbaar.
  Meestal wel slings.
   
  • Like Like x 1
  • Agree Agree x 1
  • Friendly Friendly x 1
 9. GarField000

  GarField000 Sub-Adult

  Lid geworden:
  1 okt 2012
  Berichten:
  553
  Leuk Bevonden:
  387
  Trofeepunten:
  230
  Als eerste over je shortlist.

  1. H.chilensis. Ik heb een sling gereserveerd bij FatBob. Dat is voor mij de enige plek waar ze beschikbaar zijn.
  Ik heb eigenlijk maar 3 'vaste' leveranciers. Als die 3 het niet hebben wil ik nog wel eens 'vreemd' gaan.
  Het is een wat kleinere soort die erg langzaam groeit. Ik heb deze ook uitgekozen omdat ze schijnbaar zo'n vriendelijk karakter hebben. Ik wil dat wel eens zien.

  2. T.albopilosum. De nicaraqua vorm is volgens mij wat donkerder, maar zeer zeker meer haren wat ik juist heel mooi vind.
  Ik begreep dat het nogal gravers zijn. Ik heb er 10 :grin: hahaha. Ze zijn nu een m of 2 / 2.5. Ik kon ze voor weinig krijgen .... ik weet nu waarom want ze krijgen veel kleintjes :grin:

  3. Brachypelma emilia / hamorii / boehmei ... ik heb ze alle 3 ( plus nog de B.auratum, B.albiceps, B.klaasi en de T.vagans).

  De B.Emilia is al volwassen. Is mijn eerste spin die ik groot gekocht heb. De meeste anderen als sling van max 1 cm.
  De B.boehmei bv had ik als ieniemienie sling. Klein wit knopje. Stond toen al met de reet overeind als ik ging voeren. Vervelling daarna probeerde ze vaak haren te schieten.
  Nu 3/4 vervellingen verder schiet ze niet meer met haren. Goede eter. B.hamorii is gewoon een braaf diertje. Geen van deze 3 plus de B.auratum graven zich in.
  De anderen die ik heb allemaal wel. Van de meeste heb ik er 2.
  De B.auratum heeft wat donker rodere knieen als de B.hamorii. Maar mijn eerste spin was een B.auratum (uiteindelijk volwassen man) dus die moet ik erbij houden :grin:

  Ik denk dat je per individu binnen een sooort verschillende 'karakters' kunt treffen. Ik begreep zelfs per vervelling veranderen.

  4. G.pulchra vind ik echt super mooi. Kijk ook eens naar de G.iheringi .. datzelfde zwart maar dan met rode kont.
  Groeit wel langzamer dan de Brachypelma's.

  5. T.schroederi ken ik verder niet.

  Betreft OW/NW. Je moet doen waar jij je prettig bij voelt. Als jij denkt dat je het nog niet kan gewoon wachten.
  Persoonlijk ben ik blij dat ik eerst 30 NW spinnen had en wat ervaring heb opgedaan voor ik mijn eerste OW nam.
  Ik heb ook nog extra gewacht tot ik de P.murinus nam terwijl ik al wel een S.calceatum had :grin:.
  Maar door veel te kijken en te lezen kom je erachter dat hun terra ook veel invloed heeft op het gedrag van het dier.

  Ik denk dat het belangrijk is dat je moet zorgen voor gelijke behandeling. Als je een NW aan de wandel tegen houd met je hand en dat gewent bent zul je dat bij een ontvluchting van een P.murinus uit gewoonte ook doen.
  Dus ik behandel elke spin hetzelfde. Of ik nu mijn B.boehmei verhuis, of mijn A.geniculata, of mijn P.ruffilata ......
  Ik pak niks met mijn handen. Ik doe verhuizingen altijd in de badkmaer (want die kan ik afsluiten zodat bij een ontsnappeing het dier NERGENS achter kan verstoppen of vluchten)
  Maar tot nu toe is elke verhuizing probleemloos gegaan. Toen ik de eerste keer mijn juvi B.auratum moest verhuizen was ik best bang. Angst is je slechtste raadgever wnat hierdoor maak ej fouten.
  Bij de 2e spin ging het al veel beter en leer je veel. Dus ik ben wel blij met mijn NW ervaringen voordat ik naar OW ging.
  Maar iedereen is anders, en je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als ik bang voor een dier wordt, gaat hij weg. Ik wil niks waar ik bang voor ben.
  Er zijn zoveel andere mooie dieren dat ik genoeg overhou.
   
  • Like Like x 1
  • Agree Agree x 1
 10. Mika

  Mika Adult Administrator

  Lid geworden:
  13 okt 2014
  Berichten:
  2.946
  Leuk Bevonden:
  1.578
  Trofeepunten:
  240
  Heb al je soorten, kort door de bocht:

  Start met een juvi of adult. Kan relatief weinig fout mee gaan.

  Kies je favoriet, al het andere volgt wel.

  1. Vriendelijk maar klein.
  2. Altijd chill, soms beetje te haha
  3. B. boehmei zijn harentrappers. Zou ik niet mee beginnen. B. hamorii of B. emilia beide prima. Goed verkrijgbaar ook.
  4. Duur, maar prachtig. Wacht na 5 mannen nog op mijn 1e vrouwtje lol.
  5. Pittigere Brachypelma, 2 van gehad. Geweldige voedsel respons maar zeker meer karakter. Heb nu na 2 jaar zoeken weer 2 slings. Zou eerder met bovengenoemde Brachypelma's starten.

  Karakter verschilt ook per dier, gaat om de grote lijn
   
  • Like Like x 2
  • Agree Agree x 1
 11. JeroenNietDoen79

  JeroenNietDoen79 Spiderling

  Lid geworden:
  15 apr 2020
  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  29
  Trofeepunten:
  40
  Heel erg bedankt voor de vele reacties tot dusver. Mede dankzij jullie input heb ik enkele doorgestreept. De B. Boehmei, T. Schroedei en G. Pulchra schrap. Die eerste 2 vanwege temperament, de laatste vooral vanwege beschikbaarheid i.c.m. prijs.

  Dus dan blijven er nog 4 over.
   
  • Like Like x 1
 12. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.526
  Leuk Bevonden:
  1.427
  Trofeepunten:
  120
  Ik ben gestopt met spinnen, heb alleen nog pissebedden en slangen.. Het bijten van NW is (denk ik) idd wel te verwaarlozen. Met gezond verstand, is er niets aan de hand. Ben ook van mening dat je moet nemen wat je het mooist vind, verder kijk ik persoonlijk niet naar het gifgehalte. (of wat dan ook :tongueout: ) Ik prefereer OW ivm het haren schieten van NW. Wie weet in de toekomst weer...
   
  • Like Like x 1
 13. JeroenNietDoen79

  JeroenNietDoen79 Spiderling

  Lid geworden:
  15 apr 2020
  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  29
  Trofeepunten:
  40
  Gisteren bij een vriend van me wezen kijken.

  Gezien:
  T. albopilosum (hobby + nicaragua)
  B. boehmei
  B. hamorri
  Diverse P. metallica's zowel adults als sling
  G. pulchra was een erg mooi groot exemplaar.
  P. murinus
  P. muticus
  T. blondi
  T. stirmi
  Tevens een aantal gehoornde Ts gezien. Ook wel apart zeg.

  Leerzame en indrukwekkende middag gehad. Vooral die volwassen female T. stirmi was erg intimiderend :anguished:
   
  • Like Like x 6
 14. JeroenNietDoen79

  JeroenNietDoen79 Spiderling

  Lid geworden:
  15 apr 2020
  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  29
  Trofeepunten:
  40
  Hey!

  Alweer een tijdje geleden dat ik gepost heb. Ik heb het de afgelopen weken nog eens laten bezinken of ik hiermee doorzet. Vooral twijfels over het terrarium een plek te geven en hoe. Ik neem 1 tarantula en die wil ik dan ook gewoon in mijn buurt hebben op het zicht. Ik heb 3 katten en hoewel ik niet bang ben dat ze met hun neus tegen het terrarium gaan zitten uit nieuwsgierigheid is het vooral het onbewust op het terrarium gaan zitten gewoon uit lompigheid. Ik moet een oplossing verzinnen om dat te voorkomen. Soort stevig blad met 4 poten dat over het terrarium heen staat.

  Ik had voor mezelf besloten om voor een B. emilia te gaan. Docile, kleurstelling maar iets aan haar bouw stond me wel aan. Vandaag met de vrouw gesproken en benoemd dat ik het ook wel leuk zou vinden als er een T komt die zij ook wel mooi vind om te zien. Ik liet haar een aantal Ts zien, ze vond de G. pulchra erg mooi, gewoon zijdezwart, maar de T. albopilosum vond ze mooi en grappig, little ball of furr noemde ze het. We kwamen meteen op de naam die het moet krijgen dan, Sheldon :laughing:
   
  • Like Like x 3
 15. Cherell0 (Fatbob's Exotics)

  Cherell0 (Fatbob's Exotics) Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.942
  Leuk Bevonden:
  1.222
  Trofeepunten:
  120
  Ik heb 4 katten en 1 hond.
  Met onze glas terra's nooit problemen gehad, met exo terra wel.
   
  • Like Like x 1
  • Agree Agree x 1
 16. JeroenNietDoen79

  JeroenNietDoen79 Spiderling

  Lid geworden:
  15 apr 2020
  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  29
  Trofeepunten:
  40
  Fijn om te horen! Jullie glas terra's zijn dan zulk dik glas?
   
 17. Cherell0 (Fatbob's Exotics)

  Cherell0 (Fatbob's Exotics) Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.942
  Leuk Bevonden:
  1.222
  Trofeepunten:
  120
  Uit mijn hoofd 4mm glas.
   
 18. JeroenNietDoen79

  JeroenNietDoen79 Spiderling

  Lid geworden:
  15 apr 2020
  Berichten:
  44
  Leuk Bevonden:
  29
  Trofeepunten:
  40
  Echt hé... Zo zie je maar hoe het loopt. Toen ik een maand geleden erover begon wou de vrouw niet, ze zijn eng en lelijk, en inmiddels is ze al zo ver dat een T. albopilosum een mooi ball of furr is die Sheldon genoemd moet worden, dat ze best wel wil gaan voeren en vanuit haar wilskracht om over spinnenfobie heen te komen best wel een keer zou willen handlen.

  Vervolgens gooit dochterlief kont in de krib want "die met rode knietjes en zwart is veel mooier". (B. hamorri welke mijn vrouw als 2de keus had)

  Ik dacht dat ik aan een hobby begon :sunglasses:
   
  • Like Like x 2
  • Funny Funny x 1
 19. Nikki & Papa van Esch

  Nikki & Papa van Esch Juvenile

  Lid geworden:
  23 mei 2019
  Berichten:
  154
  Leuk Bevonden:
  111
  Trofeepunten:
  70
  Kat op je ter lijkt me geen probleem. En met een valdeur helemaal niet. Met een goede dikke laag substraat er in weegt ie ook genoeg dat ie niet zomaar van de plank wordt geveegd.

  Ter's van Fatbob zijn inderdaad een goede keus en niet duur. Exo-Terrá's zijn wel stuk mooier afgewerkt. Maar dan ook 5-8x zo duur.

  B. emilia is een super keus. Ik heb maar 1 Brachyphelma soorten en dat is er 1 van. Ook onze eerste spin. Laat zich de hele dag zien. Wel een ontzettend eigenzinnig karakter. Ene keer kan ik alles in het ter doen, kijkt niet eens om. Andere keer als ik in de buurt kom vliegen de haren al in het rond. Al heb ik er 0,0 last van.
   
 20. Cherell0 (Fatbob's Exotics)

  Cherell0 (Fatbob's Exotics) Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.942
  Leuk Bevonden:
  1.222
  Trofeepunten:
  120
  Je bent meer dan welkom om langs te komen voor een kijkje hier.
  Ook doe ik nu al 3 jaar arachnophobie hulp bij mensen (de helft gaat vervolgens met een terrarium en spin naar huis :sweatsmile::innocent:)
  Diergaarde blijdorp zit hier bijna om de hoek evenals fien en teun kinderboerderij.
  Je kan er dus een leuk en leerzaam dagje uit van maken.:relieved::relaxed:
   
  • Friendly Friendly x 1

Deel Deze Pagina