Spin misschien 2 keer in een keer voeren

Discussie in 'Beginnersboard' gestart door Spiderlover, 21 jun 2020.

 1. Spiderlover

  Spiderlover Juvenile

  Lid geworden:
  10 feb 2019
  Berichten:
  77
  Leuk Bevonden:
  15
  Trofeepunten:
  50
  Hallo recentelijk heb ik 2 nieuwe spinnen aan de collectie toegevoegd maar hebben veel trek en aten laatst zelfs beide 2 keer achter elkaar maar nu is mijn vraag is het verkeerd om ze 2 keer op de zelfde dag eten te doen een is wel veel groter dan de andere de grote is een A. seemanni en de kleine een Grammostola pulchra
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 jun 2020
 2. Kevin Maathuis

  Kevin Maathuis Juvenile

  Lid geworden:
  14 mei 2019
  Berichten:
  197
  Leuk Bevonden:
  235
  Trofeepunten:
  70
  Ik weet niet of het kwaad kan, denk eigenlijk van niet. Maar persoonlijk zou ik zeggen, bedenk een voedingsschema en houd je daaraan. Ik voer mijn kleine slings 1 keer per week, juvi’s bied ik 1 keer in de 2 weken een prooi aan, de grootste 1 keer in de vier weken. Daarbij bepaal ik de grote van de prooi op basis van de grote van de spin. En als het abdomen erg groot is, in verhouding tot zijn carapace dan sla ik wel eens een ronde over. Voor de vervellers wacht ik altijd minimaal een week, en dan afhankelijk van het gedrag van de spin mag er weer gevoerd worden. Die krijgen dan vaak 1 maaltijd extra en daarna gaan ze weer mee in het gewone schema. Dit werkt uiteraard voor mij persoonlijk erg goed. Der zijn vast wel anderen net andere ideeën die net zo goed werken. Maar enige regelmaat zou ik wel toevoegen, ook voor jezelf :wink:
   
  • Agree Agree x 1
 3. Nikki & Papa van Esch

  Nikki & Papa van Esch Juvenile

  Lid geworden:
  23 mei 2019
  Berichten:
  154
  Leuk Bevonden:
  111
  Trofeepunten:
  70
  In theorie kan je ze 100x voeren op een dag. Als ze niet meer hoeven laten ze het wel liggen. Alleen als je merkt dat ze dikkertjes worden, dan rustig aan doen.
   

Deel Deze Pagina