spinnenmoeder in aantocht...

Discussie in 'Introducties' gestart door Nairobi, 12 jan 2020.

 1. Nairobi

  Nairobi Spiderling

  Lid geworden:
  11 jan 2020
  Berichten:
  31
  Leuk Bevonden:
  26
  Trofeepunten:
  40
  Hallo, mijn naam is Germaine en ik ben de moeder van een enorme dierenliefhebber van bijna 11 jaar oud. Deze jongeman wil al heel lang een vogelspin hebben en na maanden praten, inlezen, nog meer inlezen en twijfelen hebben mijn man en ik daar akkoord voor gegeven. Hij is bijna jarig en dit wordt zijn verjaardagscadeau.

  Ik ben zelf enigszins bekend met vogelspinnen. Wij hadden er vroeger thuis een. Ik vermoed dat dit een Eupalaestrus campestratus is geweest. Wij mochten hier zelf vroeger nooit iets mee doen. Alles in de bak en voeren deed mijn moeder. Mijn man is nogal bang voor spinnen en heeft er verder helemaal geen ervaring mee. Hij was niet heel enthousiast over een vogelspin in huis, maar op voorwaarde dat mijn zoon en ik de verzorging doen en de bak niet oven gaat als hij of andere zoon thuis is, vond hij het uiteindelijk goed. Ik heb uiteraard aangegeven dat nee ook een antwoord is, maar hij vind het echt goed. En hoewel heel spannend, toch ook wel fascinerend.

  We hebben uiteraard bekeken welke spinnnen geschikt zijn als instapmodel en kwamen in eerste instantie uit op Brachypelma smithi. We hebben online een en ander bekeken en stuitten uiteindelijk op Marktplaats op een spin die we wel over willen nemen. Na een dag heen en weer mailen over en veel informatie uitwisselen over de spin in kwestie zijn we ook overeengekomen de spin te kopen. We halen deze later deze week op.

  Volgens de advertentie gaat het om een Brachypelma annitha. Ik weet niet helemaal zeker of het echt zo is, maar in ieder geval wel duidelijk gerelateerd aan. Moet ook zeggen dat het hele B. smithi versus B. annitha versus B. hamorii mij niet helemaal duidelijk is. Ik heb echt heel veel gelezen, maar er wordt veel tegengesproken.

  In ieder geval, de spin die we kopen verblijft momenteel in een omgebouwd aquarium. Wij kopen daar deze week nog een terrarium voor. Gewoon omdat we dat mooier vinden staan dan de huidige bak. Waarschijnlijk 30x30x30. Ik begreep dat dit een prima formaat is voor een volwassen grondbewoner. Inrichting heb ik veel over gelezen, dus daar slagen we wel in. Ik zag ook een heel mooie 45x45x30 bak. Zou dat te groot zijn?

  Ik heb er in ieder geval echt zin in en jullie zullen me hier nog wel vaker voorbij zien komen. Ik wil het natuurlijk allemaal wel goed doen.

  PS Nairobi wordt de naam van de spin, voorgesteld door mij als "la casa de papel" fan. :wink: Zoonlief was meteen enthousiast, haha...
   
  • Winner Winner x 1
 2. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.485
  Leuk Bevonden:
  1.412
  Trofeepunten:
  120
  Welkom Germaine, allereerst, toffe moeder :wink: Klinkt of je goed jullie huiswerk hebt gedaan, en kan weinig toevoegen voor nu. 30x30x30 kan prima (mag ook lager zijn) , maar 45x45x30 kan ook prima. B. smithi , B. annitha en B. hamorii bestaan alle 3, alle verschillende sp. Namen veranderen regelmatig, dit komt doordat ze steeds meer onderzoek doen, en via dna is vaak vast te stellen dat ze het mis hadden in het verleden. Vandaar dat de namen wel eens kunnen veranderen.. Brachypelma annitha zijn mooie spinnen, heb je specifieke vragen horen we het graag.
   
  • Like Like x 1
 3. Kevin Maathuis

  Kevin Maathuis Juvenile

  Lid geworden:
  14 mei 2019
  Berichten:
  142
  Leuk Bevonden:
  169
  Trofeepunten:
  60
  • Like Like x 2
 4. Cherell0

  Cherell0 Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.773
  Leuk Bevonden:
  1.146
  Trofeepunten:
  120
  Welkom.

  Ik ben bang dat ik weet welke spin je gaat halen, maar dat is eigen keus.

  Ik hoop dat het een goede keus is en je er nog jaren veel plezier aan beleeft.

  In ieder geval fijn dat je in de hobby mee komt.
   
 5. Nairobi

  Nairobi Spiderling

  Lid geworden:
  11 jan 2020
  Berichten:
  31
  Leuk Bevonden:
  26
  Trofeepunten:
  40
  Cherrell, vertel? Als je meer weet vind ik dat wel prettig om te weten. Ik zou het echt sneu voor m'n zoon vinden als we hiermee een verkeerde keuze hebben gemaakt. De spin is nog niet gehaald en dus kunnen we er nog onderuit.
   
  Laatst bewerkt: 12 jan 2020
  • Agree Agree x 1
 6. Erik

  Erik Sub-Adult

  Lid geworden:
  29 nov 2014
  Berichten:
  875
  Leuk Bevonden:
  844
  Trofeepunten:
  240
  Welkom!
   
  • Like Like x 1
 7. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.485
  Leuk Bevonden:
  1.412
  Trofeepunten:
  120
  Ik weet niet wie de verkoper is, maar zn naam hier eens door de zoek functie halen, is vaak wel aan te raden..
   
 8. Nairobi

  Nairobi Spiderling

  Lid geworden:
  11 jan 2020
  Berichten:
  31
  Leuk Bevonden:
  26
  Trofeepunten:
  40
  Verkoper is een particulier. En vrouw die 3 spinnen verkoopt voor haar zoon die in het buitenland verblijft. Haar naam zal ik straks even in de zoekfunctie zoeken, maar is vrij algemeen.
  --- Double Post Merged, 12 jan 2020 ---
  Wat ik me nog afvraag. Stel dat aankoop van deze spin niet door laat gaan en zondag een bezoek breng aan de beurs in Gorinchem. Worden daar veel Brachypelma soorten aangeboden? In welke prijsklasse zou ik dan moeten denken? Ik begreep dat daar ook voor schappelijke prijzen terraria aangeboden worden. Ook daarvoor de vraag, welke prijsklasse zou ik dan aan moeten denken?
  Ik heb online wel mooie en goedkope terraria gezien, maar de verzendkosten zijn dan zo hoog dat het niet echt voordeliger uitpakt om ze online te kopen. Heeft iemand tips voor mij in Friesland?
   
 9. Cherell0

  Cherell0 Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.773
  Leuk Bevonden:
  1.146
  Trofeepunten:
  120
  Kijk even bij "opvallende advertenties" hier op het forum.
  Ik weet nu namelijk zeker wie het is.

  Het geslacht van de dieren is onbekend.
  Als je het slecht treft en het blijkt een man heb je er maar kort plezier van.
  Mannen leven slechts enkele maanden als ze volwassen zijn.
  Mannen zijn ook bij lange na niet zoveel waard als vrouwen.
  Daarbij denk ik dat het eerder een B.hamorii betreft.

  Mijn vriend en ik staat in gorinchem op de beurs ( www.fatbobsexotics.com )
  Ik wil je met alle liefde helpen een goede keus te maken en je te helpen.
  Daarbij heb ik ook veel ervaring met angst training (overkomen van arachnofobie) al weet ik niet of ik daar op de beurs tijd voor heb.

  Als je liever wacht tot er iets dichter in de buurt een beurs is zou je nog naar zwolle kunnen gaan 9-02 of nog later 12-4 houten (grootste beurs van nederland)
   
  • Agree Agree x 1
  • Friendly Friendly x 1
 10. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.485
  Leuk Bevonden:
  1.412
  Trofeepunten:
  120
  Zo i zo altijd goed om als beginner enkele beurzen te bezoeken. Lijkt mij ook een B, hamorii (advertentie 3) 1 ding is al zeker, die is geen jaar oud. Veel ouder, zeker jaar of 3. Mocht het dan toch een man zijn, heb je er idd nog maar heel even plezier van. Dit zou ik, dus niet op de gok kopen voor je zoontje.
   
  • Agree Agree x 1
 11. Nairobi

  Nairobi Spiderling

  Lid geworden:
  11 jan 2020
  Berichten:
  31
  Leuk Bevonden:
  26
  Trofeepunten:
  40
  Grappig, ik heb vrij uitgebreid informatie gezocht en dacht ook aan B. hamorii, wat we overigens ook helemaal prima vinden.

  Ik heb haar zojuist nog even een berichtje gestuurd om te vragen hoe ze hebben bepaald dat het een vrouwtje is en nog even aangekaart dat de spin ouder lijkt te zijn. Ik wacht de reactie nog even verder af, maar bij twijfel gaan we niet door met deze aankoop en komen we zondag gezellig naar Gorinchem. Wellicht dat we zondag ook nog komen als we deze spin wel kopen, want is natuurlijk altijd leuk en leerzaam om te kijken en dan kunnen we meteen een terrarium aanschaffen.
  --- Double Post Merged, 13 jan 2020 ---
  Echt superfijn dat je zo met ons meedenkt. Dankjewel daarvoor.


  Update, inmiddels reactie van de verkoper. Ze had de bon er even bij gezocht. Is inderdaad een B. hamorii en op 1 september 2018 gekocht bij Welle Dier Totaal (lees ik hier niet echt goede dingen over?) voor € 60 of € 80 euro (lastig te zien op de bon). Zou toen een half jaar oud zijn geweest. Een kennis had bepaald dat het een vrouwtje was, dus dat is even lastig. Hoe moeilijk/makkelijk is dit te zien? Ik weet dat je het in de vervelling kunt zien, maar dat het aan de spin zelf heel lastig te bepalen is.
   
  Laatst bewerkt: 13 jan 2020
 12. Dirk

  Dirk Spiderling

  Lid geworden:
  12 mei 2019
  Berichten:
  46
  Leuk Bevonden:
  66
  Trofeepunten:
  40
  Dag Germaine, welkom op het forum.
   
 13. GarField000

  GarField000 Sub-Adult

  Lid geworden:
  1 okt 2012
  Berichten:
  474
  Leuk Bevonden:
  338
  Trofeepunten:
  220
  Welkom op het Forum Germaine, en welkom in de hobby.

  Welle Dier Totaal is een echte winkel en hierdoor duur.
  De verzorging laat ook te wensen over.
  Ik heb hier ook al eens hybrides gezien (kruising van 2 verschillende Brachypelma soorten).

  Echter koop je niet bij Welle, maar bij een particulier. Dus hoe Welle ze verzorgt heeft maakt niet meer uit.
  60 euro voor een juvi dame is niet duur, als het een dame is. Ik heb al vaak gelezen dat mensen een 'dame' kopen en dat het dan opeens vervelt naar een man. Mannen zijn gewoon veel goedkoper dan vrouwen omdat ze zo kort leven.
  Persoonlijk zou ik nooit de prijs voor een vrouw bepalen als dat niet zeker is.

  Gorinchem is niet groot, maar Fatbob staat er wel en die heeft hele mooie dieren.
  Hij heeft ook terrariums beschikbaar dus je kan dan zeker slagen.
  Op zijn site en hier bij koop/verkoop staat wel een lijst.

  Maar in principe kun je gewoon de spin ophalen, met in je achterhoofd houden dat het dier ouder is (maakt niet uit want worden toch 10+ jaar oud) en dat je de kans loopt op een man.
  Als je het heel zeker wilt weten ... FatBob heeft een B.hamorii beschikbaar voor 80 euro en dan weet je zeker dat het een vrouw is. En als je ook een terrarium koopt kun je altijd kijken of je nog een korting kunt krijgen.
   
  • Agree Agree x 2
  • Like Like x 1
 14. Cherell0

  Cherell0 Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.773
  Leuk Bevonden:
  1.146
  Trofeepunten:
  120
  Als beginner is dit bijna niet te zien.
  Dit dier is zeker al 3 A 4 jaar als ik naar de grote kijk.
  In het wild is deze soort pas na +/- 15 jaar volwassen.
  Een vrouw kan dan ook 30+ jaar worden.
  De oudste geregistreerde in nl. Was in artis zij was 43 jaar.

  En welle tja hoge prijs zonder verstand is een lang verhaal kort.

  Als je het op de spin zelf wil zien dan moet je de geslachts "opening" kunnen bekijken bij het bovenste paar boeklongen.

  Dan moet je dus de spin kunnen oppakken en omkeren.
  Voor een beginner niet aan te raden.
  In sommige gevallen kan je het zien als ze tegen het glas zitten, maar deze manier ben ik geen voorstander van.
  Zeker niet bij donkere kleuren.
   
  • Agree Agree x 2
 15. Nairobi

  Nairobi Spiderling

  Lid geworden:
  11 jan 2020
  Berichten:
  31
  Leuk Bevonden:
  26
  Trofeepunten:
  40
  Mijn man en ik zijn het eens over zondag naar de beurs. Dat voelt toch iets zekerder dan deze spin via MP. Vanmiddag even met onze zoon overleggen of hij dat goed vindt. Hij wil hem natuurlijk zo snel mogelijk, papa en mama willen liever meteen goed doen. :wink:

  Cherell, hebben jullie ook iets wat jongere Brachypelma soorten (lees iets lagere prijs?), of alleen wat op de site genoemd staat? Ik ga er vanuit dat de B. hamorii een volwassen dier is? Vooralsnog ben ik zeker ook geïntereseerd in deze.
   
 16. Erik

  Erik Sub-Adult

  Lid geworden:
  29 nov 2014
  Berichten:
  875
  Leuk Bevonden:
  844
  Trofeepunten:
  240
  Fatbob is een aanrader!!! Kwaliteit en kwantiteit! 90% van mijn diertjes komt bij hun vandaan net als mn terrariums!
   
  • Agree Agree x 1
  • Friendly Friendly x 1
 17. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.485
  Leuk Bevonden:
  1.412
  Trofeepunten:
  120
  Zou ventrale foto vragen. Dit is foto van de onderkant, van de geslachtsopening. Als de foto duidelijk is, is het wel met enige zekerheid te zeggen bij volwas dame. 60 euro is nette prijs voor dame.. Bij robert zn prijslijst, staat ook gedeelte met slings, waarvan het geslacht nog niet te bepalen is. Er staat achter fh1 of fh2 enz.. Fh1 is de eerste vervelling na het nimph stage, dan beginnen ze te eten. Heel leuk om te verzorgen/groot te brengen. Maar zijn echt klein, en met Brachypelma sp duurt het een eeuwigheid voordat ze groeien.. Dus voor beginner leuker om met juvi/sub/adult te beginnen. Enkele slings erbij kopen kan altijd :tongueout:
   
 18. Cherell0

  Cherell0 Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.773
  Leuk Bevonden:
  1.146
  Trofeepunten:
  120
  De B.hamorii is sub adult (bijna volwassen)
  Als je met een juvi wil beginnen (puber zeg maar) dan hebben we de T.albopilosum nicaragua. (Voormalig Brachypelma)

  Van slings hebben we 6 soorten Brachypelma (tiltocatl)

  Eventueel zijn er nog wel meer leuke beginners soorten.
  Bijv. P.sazimai of C.cyaneopubescens waar we juvi's van hebben.
  En van slings zijn er ook nog wel wat te noemen.
   
 19. Mika

  Mika Adult Administrator

  Lid geworden:
  13 okt 2014
  Berichten:
  2.835
  Leuk Bevonden:
  1.489
  Trofeepunten:
  240
  Welkom hier, zou lekker bij @Cherell0 is beter dan marktplaats. Maar datis mjjn mening :smile:

  Wellicht ook alvast goed nadenken over spin 2, 3, 4 en 5 :tongueout:
   
  • Agree Agree x 1
  • Funny Funny x 1
  • Friendly Friendly x 1
 20. Cherell0

  Cherell0 Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.773
  Leuk Bevonden:
  1.146
  Trofeepunten:
  120
  Fijn om te lezen dat jullie allenmaal zo positief over ons zijn :relaxed: heel erg bedankt.
  Ik zal het ook aan robert door geven.

  *sorry dat ik even off topic ging*

  En ik wil ook niet zeggen dat iedere particulier op marktplaats een aanfluiting is.
  Ook deze mevrouw heeft vast goede intenties.
  Maar voor een onervaren persoon zitten hier gewoon risico's aan waarvan ik ze liever aanduid dan achteraf gepraat.

  Ook is het niet zo dat ik je zover probeer te krijgen alleen bij ons te kopen :sweatsmile:.
  Als een conculega iets beters heeft en betrouwbaar is zeg ik het ook.:relieved:
   
  Laatst bewerkt: 13 jan 2020
  • Winner Winner x 1

Deel Deze Pagina