Zal mezelf even voorstellen

Discussie in 'Introducties' gestart door Zamarca, 7 jul 2018.

 1. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Hallo,

  Ik ben een 21 jarige met een extreme angst voor spinnen. Al van kleins af aan heb ik negatieve ervaringen gehad met spinnen alhoewel dit alleen maar kleine spinnen waren. Helaas heeft dit ook mijn wel hoe zal ik het zetten mijn meningen over vogelspinnen voor een hele lange tijd negatief aangepast. Dus wat doe ik hier?

  Wel het is recent dat ik anders naar deze dieren ben gaan denken. Alhoewel ik nog steeds een extreme angst voor spinnen heb zie ik nu ook hoe mooi vogelspinnen eigenlijk zijn. Het begon ooit met een schooltrip van zoveel jaar terug waar ik mijn eerste vogelspin onder begleiding van een professioneel hanteerde alhoewel als iemand de soort kan zeggen zou ik er blij mee zijn. Ik ben namelijk zo slecht met vogelspinsoorten. Maar goed hier is de foto van de spin die mijn angst voor spinnen verminderde.

  Dit is alleen iets van 4 jaar geleden dus heeft niet veel geholpen om de angst te verminderen maar merkte wel en nog steeds dat ik minder snel weg ren voor spinnen wat al een hele stap voor mij was. Heb nooit een fobie gehad omdat ik kleine spinnen kan hebben maar grotere spinnen krijg ik maar de kriebels van. Vandaar dat ik het meer omschrijf als een extreme angst. Maar goed nog even over de spin op de foto. Ik wou toen weer wegrennen toen zij in de buurt kwam maar wist met veel overtuiging mezelf te bedwingen en te blijven zitten. Ik was heel erg zenuwachtig toen ze in mijn handen kwam en verwachtte dat ze heel veel zou bewegen aangezien ze dat bij mijn klasgenoten van die tijd deed en niet stil zat. Maar wat er toen gebeurde verwachtte ik niet. Ze werd met de voorpoten richting tafel geplaatst zodat ze niet op mij zou lopen zoals in de foto te zien is. In plaats van te bewegen bleef ze stil zitten met de enige beweging de poten die het meeste boven de tafel gericht zijn meer naar boven te richten. Ze bleef zo de hele tijd zitten en maakte geen enkele beweging. Ik deed mijn best om niet te trillen en zenuwachtig te zijn maar zoals mijn gezicht misschien laat zien was ik alles behalve rustig. Maar goed, dit was de spin dat een verandering destijds in mij veroorzaakte en voor het eerst een big smile op mijn gezicht toverde en op dat moment mijn angst voor spinnen even liet weggaan.

  Maar goed op naar het nu. Waarom ben ik hier? Wel ik ben weer van gedachte verandert door YouTube video's van vogelspinnen. Deze video's hebben mij nu tot een punt gebracht dat wanneer ik de kans krijg om misschien een spin aan te schaffen voor mijzelf. Voor nu ben ik meer informatie aan het verzamelen over de soorten die goed zijn voor beginners. Ik heb al wel het een en ander gelezen maar telkens weer kwam ik voorbij deze forum waar ik dacht dat ik toch maar even kom en hallo zeg en informatie kan krijgen van mensen die al langere tijd en dus ervaring hebben met verschillende soorten vogelspinnen. Ik wil niet zomaar deze stap maken zonder de benodigde informatie. Ik wil graag doorgaan met deze stap zodra ik weet dat ik een dier met zekerheid kan onderhouden maar voor nu is het alleen informatie. Vooral omdat ik nieuw ben met deze dieren wil ik graag zoveel mogelijk tijd besteden aan informatie verzamelen. Ik wil niet zomaar een stap maken en na een tijdje zeggen dat ik er al weer mee klaar ben omdat afhankelijk van de spin en geslacht er zeker een lange tijd aan vast zit.

  Waarom wil ik uiteindelijk een vogelspin? Nou zeker niet om te knuffelen of alleen maar te hanteren, daarvoor heb ik andere dieren op het oog. Nee, ik wil het meer doen om spinnen meer te waarderen maar ook dat ik gemakkelijker voel wanneer er spinnen in de buurt zijn. Ik ben nu op een punt dat ik klaar ben met de jarenlange angst tegen dieren die alleen maar 'eng' eruit zien. Ik verwacht niet dat het binnen 1,2,3 over is maar het zal mij uiteindelijk een stuk minder stress geven wanneer ik een grote spin zie. Het is mij al gelukt met kleine spinnen en nu voelt het aan dat ik de stap kan zetten om de grotere aan te pakken. En uiteindelijk wil ik er ook 1 omdat ik nu begin te realiseren dat het best mooie dieren zijn om naar te kijken. Maar nu komt het grote probleem voor mij dan. Welke soort is is hiervoor het beste?

  Ik weet voor nu dat ik het liefste 1 wil hebben die vriendelijk is of teminste 1 die niet snel zal bijten of haren zal bombarderen. Dit is misschien iets wat op verschillende manieren kan worden worden benaderd maar ook een soort dat niet erg vind om af en toe opgepakt te worden. Niet zodat ik door de kamer zal lopen of urenlang in handen kan houden. Maar gewoon meer voor het feit dat ik merk dat de angst sneller weggaat wanneer ik kan de angst kan voelen. Dit is gewoon voor eventjes alhoewel mijn plan is om de spin zoveel mogelijk met rust te laten dus dit zal dan heel af en toe zijn. Ik heb sowieso al een soort op het oog:

  De Chileense Vogelspin

  Maar ik wil niet afgaan op wat het internet zelf alleen maar zegt maar ook ervaringen van andere hebben en misschien soorten leren kennen die ook eventueel zouden kunnen helpen om deze angst te overwinnen. Dat is waarom ik hier ben. Ik hoop dat ik ook snel kan aansluiten bij deze hobby. Ik heb alleen de juiste informatie nodig.

  Verder over mijzelf

  Ik heb zelf verder een enorme passie voor reptielen. Ik heb ook een hele studie mer dierverzorging gedaan en ook stage gelopen bij een reptielenbedrijf. Ik heb zelf ook recent mijn herpetenbesluit behaald via mijn nou ja nu oude school. Ik ben helemaal weg van de koningspython maar heb expres nog gewacht totdat ik dit besluit had en wacht nog even totdat ik meer woonruimte heb plus een plek waar je huisdieren mag houden. Ben niet graag iemand die regels overtreedt. Ik gebruik dus deze tijd nu om meer informatie te verzamelen over de koningspython en nu ook de vogelspin. Als het nodig is doe ik dit het hele jaar aangezien ik voorlopig nog wel even op dezelfde plek blijf. Ik ben iemand die graag eerst inleest en dan pas een dier aanschaft.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jul 2018
  • Like Like x 1
  • Winner Winner x 1
 2. Cherell0

  Cherell0 Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.344
  Leuk Bevonden:
  845
  Trofeepunten:
  100
  Welkom.

  Leuk dat je probeert jezelf zo je verbeteren.

  Ik denk zelf dat een bezoekje bij robert zyla (fatbobs exotics op facebook) je heel erg kan helpen (mits je aardig engels kan of pools).

  Ik gok dat de foto een L.parahybana is, maar er zijn meer ervaren mensen hier die het beter zullen weten.

  Een G.rosea word inderdaad vaak als beginners spin aangeraden.
  Het zijn en blijven dieren met elk een eigen karakter.
  Maar een kweker zal je hier wel mee kunnen helpen.
   
 3. joycebil

  joycebil Sub-Adult

  Lid geworden:
  6 jan 2016
  Berichten:
  343
  Leuk Bevonden:
  206
  Trofeepunten:
  140
  Welkom:blush:

  Er zijn hier heel veel ervaren spinnenhouders die je alles kunnen vertellen, ik heb al erg veel hulp gekregen en info.

  Ik zelf kan je echt een Brachypelma albopilosum aanraden erg leuke spin.
   
  • Agree Agree x 1
 4. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Bedankt voor de welkoms.

  @Cherell0
  Daar ben ik zeker van op de hoogte dat individuele dieren binnen een soort af wijken van de algemene beschrijving. Maar ik zal eerlijk zijn, dat is 1 van de reden dat ik dieren geweldig vind. Dat ieder dier een eigen karakter heeft. Dus zo denk ik ook over vogelspinnen. Het blijven uiteindelijk dieren en geen object om te vermenselijken en dat is iets wat ik nooit zal doen.

  Maar goed, ik heb de spin die je benoemde opgezocht en lijkt inderdaad op de spin in de foto. De verlichting maakt misschien de lichtere delen van de spin donkerder dat ze lijken maar is inderdaad waarschijnlijk de soort van de soort. Mooi om te weten. Misschien als ik meer ervaring en comfortabeler voel rond spinnen dat ik 1 neem maar voor nu laat ik dat achterwegen en focus me eerst op het nu.

  @joycebil
  Dat is mooi dat er inderdaad mensen zijn die mij kunnen helpen en dat is wat ik zoek aangezien ik niet helemaal weet waar ik begin. Ik denk zodra ik een soort weet waar ik met zekerheid van weet dat ik daar mee wil beginnen dat ik mezelf verder in kan lezen en kan informeren. Voor nu is het meer globaal over de soorten zodat ik kan afwegen welke het beste bij mij zal passen.

  Als ik mij niet vergis is dat de Hondurese krulhaar. Ik heb inderdaad van de vogelspin gehoord door een video dat zei dat het goede beginnerspinnen zijn. Ik heb er zelf niet bij nagedacht of het iets voor mij is maar van wat ik van de foto's en karakter informatie kan vinden is het inderdaad een mooie spin met een karakter dat ik zoek alhoewel de uiteindelijke beslissing zal vallen op de individuele spin en niet alleen op de soort zelf. Maar als ik alleen afga op de algemene beschrijving van de soort is het inderdaad een soort om op de lijst te zetten. Ze zijn inderdaad mooi. Mijn enige ding dat mij tegenhoud van de soort is dat sommige zeggen dat vanwege de vochtige omgeving ervaring nodig is in de hobby. Ik weet niet of dat inderdaad klopt om te zeggen dat je wat ervaring in de hobby nodig heb om de spin goed te houden vanwege de vochtigheid. Of is dit makkelijk voor mensen die niet eerder een spin hebben gehad om de vochtigheid goed te houden voor deze soort?
   
 5. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.046
  Leuk Bevonden:
  1.221
  Trofeepunten:
  100
  Allereerst welkom Zamarca, mooi dat je je eigen over je angst heen aan het zetten bent. Uit je verhaal maak ik op dat je al een heel eind bent :wink: Jouw eerste keuze (Grammostola rosea) is een prima keuze, dit zijn vaak heel rustige dieren. Geld voor de meeste Grammostola sp. (de G. pulchra schijnen nog rustiger te zijn) Ook Brachypelma sp. zou je op rond kunnen kijken, zijn vaak ook rustige dieren. (de Brachypelma hamorii bijvoorbeeld) Over de vochtigheid in een ter hoef je je niet druk te maken. Zo moeilijk is om de paar dagen/ weken water geven in het ter echt niet... En dan kan de B. albopilosum ook erg veel hebben, en gaan ze zeker niet dood als je eens vergeet water te geven..
   
  • Agree Agree x 2
 6. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  @JoogvanHedel
  Ik ken de familie een beetje inderdaad. Als ik het goed heb behoord de B.smithi ook tot die soort en dat is naast degene op de foto een van de eerste vogelspinsoorten waar ik kennis mee heb gemaakt. Ik ben nog even aan het rondkijken maar ik hoef de Brachypelma spinnen nog niet. Ze zijn nog iets te groot voor mij en ik wil een wat kleinere soort. Misschien wanneer ik wat meer comfortabeler rond spinnen ben dat ik kan beslissen om 1 van die soorten erbij te nemen om meer gewend te raken aan grotere spinnen maar voor nu wil ik de stap nog even niet maken. Het zijn mooie spinnen maar voor nu nog geen gevoel dat ik dat als 1e spin wil hebben. Ik denk alhoewel de G.rosea een mooie en rustige spin is dat de B.albopilosum een betere match voor mij is van wat ik heb gelezen over ze en ervaring van andere mensen. Ze zien voor mij niet al te eng uit en hebben alle eigenschappen die ik in een spin wil. Ik kan de andere altijd later nog halen als mijn waardering voor ze groeit. Deze soort voor mij teminste voelt aan als de beste eerste soort om te houden. Zodra ik beter met spinnen omkan ga ik over op wat grotere dus 1 van de Brachypelma sp. soorten.
   
 7. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Goed om te weten. Ik wist alleen van de oude wetenschappelijke naam maar niet van de nieuwe naamsverandering. Maar voor nu is de B.albopilosium de beste spin voor mij. Ik weet niet precies waarom maar iets spreekt mij aan in de spin. De B.harmonii ziet er ook mooi uit. Ik ben een beetje bekent met de spinnensoort. Bedankt voor de bijlages. Als ik niet uitkijk kan ik met ze alle 2 thuis komen. Wie weet, mocht ik 2 exemplaren tegenkomen van de soorten en kan niet kiezen... Neem ik ze allebei. Moet alleen uitkijken dat mijn enthousiasme niet te veel gaat worden.
   
  Laatst bewerkt: 9 jul 2018
  • Like Like x 2
 8. JoogvanHedel

  JoogvanHedel Sub-Adult

  Lid geworden:
  25 okt 2017
  Berichten:
  2.046
  Leuk Bevonden:
  1.221
  Trofeepunten:
  100
  Haha, ja kijk maar uit. Deze hobby is erg verslavend, zijn er maar weinig die er niet snel meerdere gaan houden :tongueout:
   
 9. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Ja dat heb ik gelezen. Voor nu hou ik mij bezig met inlezen over de beide soorten maar aangezien ik over allebei positieve dingen heb gehoord... Wel er is nu kans dat ik misschien met beide kan thuiskomen wanneer ik in de situatie ben dat ik ze kan houden. Bedankt voor de nieuwe soort. De g.rosea staat nog steeds op de lijst maar die is voor later. Ga sowieso beginnen met de Brachypelma soorten. Dus met 1 van die 2 of beide.
   
  • Like Like x 1
 10. Math

  Math Juvenile

  Lid geworden:
  12 jan 2018
  Berichten:
  148
  Leuk Bevonden:
  107
  Trofeepunten:
  70
  Welkom
   
 11. Cherell0

  Cherell0 Sub-Adult

  Lid geworden:
  3 jan 2018
  Berichten:
  1.344
  Leuk Bevonden:
  845
  Trofeepunten:
  100
  Je kan natuurlijk ook met een sling beginnen (spiderling, baby spin).

  Dan kun je met ze mee groeien en valt de "grote" niet eens op later.
  Al mag je dan wel er vanuit gaat dat het bij de Grammostola en brachypelmas ongeveer 2 tot 4 jaar duurt voor ze echt volwassen zijn.
   
  • Like Like x 1
 12. Erik

  Erik Sub-Adult

  Lid geworden:
  29 nov 2014
  Berichten:
  739
  Leuk Bevonden:
  633
  Trofeepunten:
  190
  Welkom
   
 13. Sven0030

  Sven0030 Juvenile

  Lid geworden:
  24 jun 2018
  Berichten:
  964
  Leuk Bevonden:
  225
  Trofeepunten:
  80
  Er zijn eigenliiik na mijn mening heel veel “beginners spinnen”. Een B. albopilosum is heel erg simpel makkelijk in hun gedrag maar ook verzorging. Maar zoals ik zeg het is net van welke smaak en kleur je houdt.

  Je hebt ook soorten waarvan hun gemiddelde jaartemperatuur rond de 20 graden ligt en daarom dus geen verwarming nodig hebt. Alhoewel er meer soorten zijn die het daar prima op doen. En als je een zwarte spin wilt dan kan ik je eigenlijk de B. verdezi nog meer aanraden dan de B. albopilosum.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jul 2018
 14. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Bedankt voor de welkoms.

  @Cherell0
  Ik ben inderdaad onder de indruk dat ik met een sling inderdaad meer met de spin opgroei. Misschien dat het inderdaad een optie is om over na te denken en ga het zeker meenemen. Ik vind het niet erg om een paar jaar te wachten. Voor mij is 1 van de mooiste dingen een dier zien opgroeien en zal dus met een spin hetzelfde zijn. Ik vind het hartstikke interessant hoe een spin opgroeit en wat er daar bij komt kijken. Maar of het inderdaad voor mij een goede stap is om een sling te nemen is voor mij nu even iets om over na te denken aangezien ik niet eerder een dier heb gehad dat al van jongs af aan bij me opgroeide dus heb nog niet erg wat ervaring ermee buiten andere dingen om. Zal wel mooi zijn om te doen en zal zeker weten waardevolle ervaring en enthousiasme voor de spin opleveren maar ik wil niet gelijk aan iets beginnen waarvan ik nog niet niets zo veel weet. Zeker een punt om over na te denken. Misschien iets voor in de toekomst.

  @Sven0030

  Bedankt voor de suggestie van deze soort. Zal het zeker opzoeken en zien wat de spin precies is aangezien ik niet veel soorten ken buiten de hamorii om. Ik heb allang foto's gezien van de soorten die ik zelf op het oog had of eerder aan mij werden voorgesteld.

  Van wat ik nu over de soort die je benoemd wel zeker een mooie spin en zal vast ook wel een vriendelijke soort zijn maar hoef het niet als 1e soort. Voor mijn gevoel heb ik een match gevonden in B.albopilosum als de spin om over de angst voor grotere spinnen heen te komen en de B.harmonii aangezien dat een soort is waar ik redelijk mee beken ben dus niet zo snel bang voor zal zijn. Zal zeker de soort in de gaten houden voor de toekomst. Misschien dat ik uiteindelijk een kleine collectie ga opzetten van vogelspinnen. Daar zal deze zeker bijzitten met de G.rosea. Ik doe niet zo moeilijk over kleur. Ben daarin niet zo moeilijk :blush:.

  Bedankt voor jullie suggesties allemaal en de informatie en tips. Ik blijf zeker op de forum rondhangen en vragen stellen om zeker te weten dat ik alles op orde heb voor de 2 soorten die mijn aandacht heb getrokken. Hopelijk kan ik snel een B.albopolisium of een B.harmonii (of beide) verwelkomen als mijn begin voor een nieuwe hobby en als positieve invloed om mijn beeld en angst voor spinnen voor eens en altijd te veranderen in iets positief. Zal zeker een heleboel vragen hebben maar ben bereid om alles te leren. Ik kan niet wachten.
   
 15. Sven0030

  Sven0030 Juvenile

  Lid geworden:
  24 jun 2018
  Berichten:
  964
  Leuk Bevonden:
  225
  Trofeepunten:
  80
  Als je echt een enkele echt huisdier vogelspin wilt zou letten op je vaak zij in het open gedeelte zijn, de meeste spinnen schuilen namelijk het grootste deel van hun leven.
  De B. smithi/hamori en verdezi zijn soorten die bekend staan als vaak buiten hun schuilplaats mijne zijn eigenlijk altijd in het open. De verdezi vind ik zelf echt een huisdier karakter hebben, ik heb er eentje dus kan alleen daarover wat zeggen. Hij loopt nooit weg als ik bezig ben in z,n bak en strooit ook nooit haren, ik kan m zelfs oppakken en dan vind hij het wel prima allemaal.
   
  • Useful Useful x 1
 16. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Zal ik zeker doen maar van wat ik heb begrepen zijn beide soorten spinnen die meer buiten zitten. Maar je verhaal over de verdezi klinkt gaaf en leuk. Zeker een mooie spin.. Ga er toch nog een keer over nadenken. Een nieuwe soort klinkt ook leuk om te houden in plaats van een soort die ik al redelijk ken. De B. albopolisium blijft zeker staan als de spin voor mijn angst van wat ik erover gelezen heb en het is een soort wat ik me wel voor kan stellen om te houden en ben al helemaal verkocht aan de soort. Vind het niet erg om meerdere te hebben maar max 2 soorten zodat ik niet gelijk teveel heb. En de 1e is al vervuld. Als ik meer kan vinden over de spin is het een goede kandidaat voor de 2e spot. Zal wel eerlijk zijn. De B. harmonii is zeker een mooie spin en wil uiteindelijk wel 1 toevoegen maar de verdezi vindt ik nog net wat mooier omdat ik een zwak heb voor donker gekleurde dieren. Maar zie het vanzelf wel. Als ik deze soorten uiteindelijk zelf kan houden ben ik helemaal tevreden. Maakt niks uit welke volgorde voor de B. harmonii of B. verdezi.
   
  Laatst bewerkt: 9 jul 2018
 17. Sven0030

  Sven0030 Juvenile

  Lid geworden:
  24 jun 2018
  Berichten:
  964
  Leuk Bevonden:
  225
  Trofeepunten:
  80
  Het is allemaal familie van elkaar. Persoonlijk vind ik de verdezi echt ondergewaardeerd als huisdier als je het vergelijkt met de hamorii of rosea. De albopolisum is ook erg leuk en die houdt na mijn weten het meest van vocht vergeleken met zijn broertjes en zusjes.
  Alleen bij mij schuilen ze allemaal de B albipolisums en als ze in het open zijn lopen ze na hun hol als ik de bak open maak.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jul 2018
 18. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Niet veel mensen houden deze spin als huisdier? Nou ja wat de reden ook is verklaart wel waarom ik weinig informatie over de B. verdezi kan vinden. Ik snap je punt. Ik kan alleen nog steeds niet veel informatie over hun karakter vinden maar denk dat ik dit het beste kan beoordelen met de individuele spin maar een algemene beschrijving zou fijn zijn zodat ik ongeveer weet wat ik kan verwachten maar als het zoals de andere soorten zijn verwacht ik niet dat het een soort is die snel zal bijten of de haren los laat. Hmm de B. verdezi is een mooie spin en is ook een soort die bij mij zou passen alhoewel ik niet weet of de angst met deze soort voor problemen gaat zorgen aangezien ik nogal zenuwachtig kan zijn. Maar als nog als de soort ook geschikt is voor mensen met een angst voor spinnen en dit ook een rustige spin van karakter is is het zeker een goede kandidaat.
   
  Laatst bewerkt: 9 jul 2018
 19. Sven0030

  Sven0030 Juvenile

  Lid geworden:
  24 jun 2018
  Berichten:
  964
  Leuk Bevonden:
  225
  Trofeepunten:
  80
  Maar het is verstandig dat je eerst zoveel research doet en erover nadenkt. Dat is zoals het hoort. Aangezien jou beschrijving zou je ook nog kunnen kijken na een Grammostola pulchra.
  --- Double Post Merged, 8 jul 2018, Original Post Date: 8 jul 2018 ---
  Misschien zou je op Engelse pagina’s kunnen kijken. Www.mikesbasictarantulas.com heeft een caresheet en daar deelt hij de algemene informatie op en zijn eigen bevindingen en conclusies.
  --- Double Post Merged, 8 jul 2018 ---
  http://www.mikebasictarantula.com/B-verdezi-specie-care.html Dit is de goeie link, erg goeie blogger.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jul 2018
 20. Zamarca

  Zamarca Spiderling

  Lid geworden:
  7 jul 2018
  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  30
  Oh ik doe altijd mijn research eerst voordat ik aan een dier begin. Deed dat al met de simpele dieren zoals ratten en doe het nu ook met deze dieren. Niks nieuws voor mij. Ik zie mijzelf niet als een goede eigenaar als ik mijn huiswerk niet doe. Heb al zoveel links uitgeput over de B.albopilosium en ben nu bezig voor de B.harmonii. Als vergelijking maar ook voor de toekomst als ik plannen heb om meer spinnen te houden dat ik weet welke soorten voor mij geschikt zijn zodat ik ook kan vergelijken en afweging kan maken.

  Bedankt voor de links en ga zeker de informatie die ik over de soort kan vinden zeker uitputten en op een rijtje zetten. Dan ga ik zeker nog eens goed nadenken en een afweging maken tussen de soorten om een definitieve keuze te maken.

  Edit
  Van wat ik nu over de spin lees van de blogger ziet inderdaad positief. Zijn ervaring ook dat het nooit een houding heeft aangenomen en haren heeft los gelaten. Deze spinnen hebben een goede kans. Bedankt voor deze soort onder de aandacht te brengen. Zijn zeker mooie spinnen met de karakter die ik graag wil zien in mijn 1e spin.
   
  Laatst bewerkt: 9 jul 2018

Deel Deze Pagina