'Zorg per soort'

Discussie in 'Zorg per soort' gestart door araneae_sp, 28 mei 2021.

 1. araneae_sp

  araneae_sp Shiva Moderator

  Lid geworden:
  24 okt 2020
  Berichten:
  25
  Leuk Bevonden:
  23
  Trofeepunten:
  40
  De beweegredenen achter dit forumtopic.

  Een tijdje geleden ben ik hier op het forum een topic tegengekomen van iemand die een mooi 'verslagje' had geschreven over een bepaalde soort van Origine tot ideale huisvesting.

  Daar ik zelf nog niet zo heel erg lang vogelspinnen hou en het eerlijk gezegd soms moeilijk vind om in een zee van tegenstrijdigheden toch nog enigszins correcte info te vergaren, leek het me leuk en informatief om dus voor alle soorten die ik zelf hou en wens te houden, deze 'steekkaarten'/'caresheets' te maken waar je zo beknopt mogelijk alle belangrijke info per soort kan terug vinden.

  In de komende weken zullen hier dus meerdere topics verschijnen over de soorten die ik zelf hou.
  Heb je zelf inbreng op deze topics post het er dan gerust onder, vogelspinnen houden is geen exact science en alle hulp is dus welkom.

  Vind je de soort die je wil gaan houden of zelf al houd niet meteen terug of heb je zelf een soortgelijke 'steekkaart'/'caresheet' ? Maak dan gerust een topic aan met als titel de wetenschappelijke naam van de spin die je wil beschrijven, en probeer dan ook wel de voorgaande topics wat na te streven qua puntjes die worden aangehaald.
   
  • Like Like x 2
  • Winner Winner x 2
 2. Nikki & Papa van Esch

  Nikki & Papa van Esch Sub-Adult

  Lid geworden:
  23 mei 2019
  Berichten:
  286
  Leuk Bevonden:
  151
  Trofeepunten:
  100
  Om even hier op in te haken, vele kennen hem, aantal misschien niet. Informatie van Tom Moran (youtuber, podcast en website) Is erg goed. Ik heb om eerlijk te zijn niks kunnen vinden waar ik het niet mee eens ben bij hem. En heeft veel soorten. Alle care info die hij heeft, is gebaseerd op veel lezen en eigen ervaring. Hij geeft geen info/uitleg van soorten die hij niet een lange tijd heeft gehad. Zeer aan te raden. (Ook een ontzettend leuke kerel, regelmatig google meets etc met hem)

  https://www.youtube.com/channel/UCAlaq0mRpx4nTqPgTFVzxxQ
  https://tomsbigspiders.com/
   
  • Agree Agree x 4

Deel Deze Pagina